foto Lowiegraphy

Aangenaam! Lev Avitan en Nabil Tkhidousset

Lev Avitan en Nabil Tkhidousset zijn schrijvers, verhalenvertellers, spoken word artiesten en bovenal: vrienden. Ze vonden elkaar in hun vergelijkbare jeugd, opgroeiend in een achterstandswijk als Marrokaanse jongen, in een één-ouder-bijstandsgezin, zonder vader in beeld. Taal, poëzie en voordracht was voor beide de uitweg. Een uitweg die zij ook willen bieden voor anderen, door middel van o.a. hun podcast Echtemannentakkies en nu de voorstelling 7sheb 3lik: rekenen op jou. Deze maand te zien op het achtertoneel van Bellevue: Backstage.

Aangenaam! Lev, wie is Nabil? Nabil, wie is Lev?

Lev: Nabil Tkhidousset is een gevoelige goedaardige briljante multitalent. Iemand die in zijn werk openlijk durft te reflecteren op de innerlijke strijden en deze omzet naar helende kunst. Hij doet dit met woorden, met poëzie en met toneelspel. Oprechtheid en kwetsbaarheid zijn kernonderdelen van zijn karakter en niet zomaar een performance die hij ophoudt. En mede-daarom ben ik trots om hem mijn bestie te noemen.

Nabil: Lev Avitan is een filosofische dichter die zijn diepe intellectuele inzichten en grenzeloze empathie en zorgzaamheid voor zijn medemens melodieus weet te brengen. Zijn visie op een rechtvaardigere en gelijkwaardigere wereld is een inspiratie voor velen. Zijn werk is een bron van troost en reflectie. Een gids voor hen die op zoek zijn naar betekenis in een wereld die soms duister lijkt. Maar bovenal is hij mijn bro die altijd klaar staat voor me.

Waar hebben we jullie / jullie werk eerder op het podium kunnen zien?
Lev: Ons werk samen is te vinden op Spotify in de podcast Echtemannentakkies. Solo kun je mijn spoken word film Mijn moeder wil niet meer leven op NPO-start zien, heb ik op diverse festivals zoals Lowlands & Brainwash gestaan en verschijnt er in 2025 een filosofieboek van mijn hand

Nabil: Mijn voorstelling Jihad an Nafs: Het gevecht van de ziel was te zien in verschillende theaters. Maar is nu te vinden op Youtube. Momenteel werk ik aan een nieuwe voorstelling genaamd Testosteronbom en een boek NATOS.

Waar zien we jullie / jullie werk over 10 jaar?
Nabil: Op huidige en toekomstige streamingdiensten, theaters, bioscopen…

Lev: Op toneel, in scholen, je lokale buurtcentrum die nog niet wegbezuinigd is, in je boekenkast, op tv, als hologram op een festival, als interactief poëtische chatbot in je vr-bril.

Nabil: Op alle nieuwe vormen van media.

7sheb 3lik: rekenen op jou

Lev Avitan , Nabil Tkhidousset / Theater Bellevue

Bellevue Backstage
di 18 jun - za 22 jun
van 11