Bonbonactie Marcel Musters

Acteur Marcel Musters (voorheen mugmetdegoudentand) zamelt al jaren rond kerst bonbons in voor de bewoners van een psychiatrische zorginstelling in Vught waar hij vroeger werkte voordat hij acteur werd.

"Het is een klein gebaar, maar het resultaat heel ontroerend."

Dit jaar is Theater Bellevue het inzamelpunt voor deze hartverwarmende actie. Van 17 november t/m 17 december kun je bij doosjes bonbons inleveren tijdens de openingsuren van de kassa. Op 18 december wordt in Theater Bellevue alles ingepakt en is er ook nog gelegenheid tot brengen. Op 21 december gaat Marcel met zijn vriendin Hanneke Groenteman naar Vught om alle bonbons te brengen.

Van klein gebaar tot een groots omarmd initiatief

Een jaar of vijftien geleden begon Marcel Musters met een klein initiatief, op ‘microniveau’ zoals hij het zelf noemt.

“Ik probeer rond de kerst zoveel mogelijk persoonlijk samengestelde doosjes bonbons te verzamelen. Liever geen standaard doosje merci, maar iets persoonlijks. Met een kaartje met een kleine boodschap erbij bijvoorbeeld. Of een kindertekening of gedicht. Dit jaar wil ik ook graag extra doosjes voor de verpleging inzamelen, zij mogen ook wel eens in het zonnetje worden gezet" 

Het begon ooit met twaalf stuks, afgelopen keer leverde de actie meer dan 500 doosjes op. Marcel werkt samen met Joke Zwanikken-Leenders, de majoor Boshardt van verwenzorg.nl. “Zij brengt al jaren kistjes met verse kersen naar chronisch zieke mensen en geldt als inspiratiebron voor mij.” Eind 2022 was Joke te gast in Marcels podcast De 100 vrouwen van Marcel en vertelt zij meer over dit initiatief. Luister de podcast hier.

Actrice Lies Visschedijk hielp al eerder mee met de bonbonactie en maakte samen met de ongelofelijk lieve Cees Holtkamp & zijn vrouw Petra vorig jaar maar liefst 300 champagnetruffels & kaneeltruffels voor Marcels bonbonactie!

Schrijver Roos Schlikker hielp Marcel in 2022 ook mee met rondbrengen  Daar is ook een mooie podcastaflevering over te beluisteren. Roos schreef er een mooie column over in het Parool

Help je ook mee?

Lever van 17 november tot en met 17 december een doosje zelf samengestelde bonbons en een lief kaartje erbij en/of een kindertekening in bijj Theater Bellevue op Leidsekade 90

Openingstijden kassa:
• bij lunchvoorstelling 11:00 - 14:00  
• bij avondvoorstelling 17:00 - aanvang  
• bij matinee vanaf een uur voor aanvang

Heel erg bedankt!

Liefs, Marcel