Voorstellingsbezoeken worden van begin tot eind begeleid door de afdeling educatie. Uw klas wordt 45 minuten voor aanvang ontvangen in het theater voor een voorprogramma. Na afloop van de voorstelling is er een korte nabespreking. 

Informatie of reserveringen? Neem contact met ons op via nico@theaterbellevue.nl 

De tips van dit seizoen:

Snackbar – De Toneelmakerij

 di 1 mrt & do 24 mrt 19:30 

Regisseur Timothy de Gilde maakt altijd op lichtvoetige wijze zware onderwerpen bespreekbaar. Een toneelstuk (dus met tekst, personages en een verhaal), geen repertoire, maar een nieuw geschreven tekst. Toegankelijk voor grotere groepen jongeren (tot 200).

Unseen - Jakob Alhbom

 vr 4 mrt 20:30 - UITVERKOCHT

Magische voorstelling. De voorstellingen van Jakob Alhbom zijn altijd een lust voor het oog. Vol special effects, goocheltrucs en fysieke stunts. Als publiek zal je zeker soms de draad kwijtraken waar je naar zit te kijken. Maar er blijft genoeg spektakel over. Voor een klas die wel houdt van wat visueel geweld en het begrijpen minder belangrijk vindt.  15+

 

De Joodse Raad - mugmetdegoudentand

 Wordt gespeeld op scholen tussen 28 mrt en 27 mei 2022 

Intieme en kleinschalige voorstelling waarin twee jonge acteurs zich proberen te verhouden tot De Joodse Raad. Kunnen zij zich verplaatsen in een situatie waarin ze verstrikt raken in dilemma’s en uitzichtloze keuzes?

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt op initiatief van de Duitsers een Raad opgericht die de Joodse gemeenschap in Nederland moet besturen. De Duitsers dwingen de Joodse Raad om te bepalen welke groepen Joden moeten worden gedeporteerd naar de vernietigingskampen.

Deze voorstelling kan bij u op school gespeeld worden. Neem voor meer informatie contact op via nico@theaterbellevue.nl

Krave – Dox

 di 10 mei t/m wo 11 mei 20:30 

Dox is jongeren. Dox is dans. Ook Krave zal weer een zeer fijne dansvoorstelling worden voor een jongerenpubliek. 15+

 

Voorstellingen Educatie