Tafelgast: Peer Wittenbols

De Tekstsmederij Leest...

Zen & Michiel / Inge & Esther
4 jun
20:00
 • ma 4 jun
  20:00 - 22:30
  'Een afritsbroek is best heel handig' en 'De Verzoeker'
  Grote Zaal
  Pauze 00:15
  Geweest

Wees getuige van het werk van de nieuwe generatie toneelschrijvers en regisseurs

Passe Partout 4 en 5 juni
Wil jij beide avonden naar De Tekstsmederij Leest...?
Haal de Passe Partout op aan de kassa en betaal slechts €15!

PROGRAMMA 4 JUNI: 

Onderdeel van:
De Tekstsmederij

Maandag 4 juni 

- Een afritsbroek is best heel handig

In de kofferbak ligt een handrembreekkabel. En een reservehandrembreekkabel, naast de citronellakaars. Maria en Frans komen al jaren op dezelfde campings, met dezelfde mensen. Wat als je tussen de gezelligheid en het afgedwongen geluk beseft dat dit het leven is dat je niet meer wilt?

Tekst Esther van der Krol Regie Inge Wannet
Acteurs: Simon Heijmans, Noël S. Keulen, Vera Ketelaars, Charlie Chan Dagelet, Marie Louise Stheijns, Judith Noyons


De Verzoeker

Schrijver Maarten staat stijf van de demonen. Hij is bang voor vlinders, bang om gek te worden, bang om zijn veel succesvollere vriendin Rosa te verliezen, bang om geen geniale kunstenaar te zijn. Zo kan het niet langer, weet hij, en Maarten begint aan een nieuw (geniaal) project: een theatertekst over de schilder Francisco Goya die in de 19e eeuw zijn eigen demonen overwon..

Tekst Michiel Westbeek Regie Zen Roorda

Entree: € 10,- / passe partout beide avonden €15 (aan de kassa)

Meer over de makers

De wereld van de Tekstsmederij draait om vers gesmede Nederlandstalige toneelteksten. Om poëtische, rauwe, maatschappelijke vergezichten, grote en universele tragedies, vlijmscherpe komedies, naast persoonlijke verhalen.

Om het zichtbaar maken van nieuw toneelschrijftalent. Om het smeden van samenwerkingsverbanden tussen nieuwe generaties toneelschrijvers en regisseurs. Om hun ontmoeting met jou. Altijd geworteld in de wereld van nu.

De Tekstsmederij is partner van Theater Bellevue. We werken regelmatig samen aan diverse programma’s zoals De Ontmoeting en de Regiesessies.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie