Krachtig en ingetogen dans, stevig en gevoelig teksttheater, doordringende en verstillende live muziek.

NachtHexen II: La Parisienne

Jens van Daele | Burning Bridges
19 mrt
20:30
  • di 19 mrt
    20:30 - 21:45
    Bellevue Extra: voorprogramma 19:30 i.s.m. opleiding Nova Dans & Theater, nagesprek met gehele cast
    Grote Zaal
    Geweest

Een Parisienne en haar gevolg, geven zich bloot in aangrijpend dansconcert gebaseerd op een emotioneel, oprecht dagboekverslag van de aanslagen in Parijs in de nacht van 13 op 14 november 2015.

Krachtig en ingetogen dans, stevig en gevoelig teksttheater, doordringende en verstillende live muziek.

La Parisienne is een multidisciplinaire voorstelling, gebaseerd op een persoonlijk verslag van de Parijse Cécile Lassonde. Het is het vervolg op het succesvolle eerste deel Jeanne.

Cécile is speler bij Jens van Daele | Burning Bridges en bevond zich in haar thuisstad tijdens deze nacht van terreur. Samen met twee muzikanten en vijf dansers, schetst zij haar beleving.

Deze voorstelling is niet bedoeld als politieke of religieuze stellingname. Het gaat over de gevoelens die de terreurdaden ontlokten en over wat deze gruwelijkheden met een mens doen. Ook is het een eerbetoon aan alle slachtoffers, overal ter wereld. La Parisienne is ‘the window to the world’.


Nachthexen
“Sterke vrouwen in straffe tijden” is het motto van de NachtHexen-reeks, waarvan dit deel twee is. Een directe ode aan de kracht van de vrouw!
Klik hier voor meer informatie over deel één Jeanne.


 BELLEVUE EXTRA 


19:30 uur Voorprogramma i.s.m. MBO opleiding Dans & Theater  

Jens van Daele | Burning Bridges vindt educatie en samenwerken met lokale talenten belangrijk! We geven deze getalenteerde jongeren graag een podium. Zo slaan we een brug tussen de professionals en studenten, leren we van elkaar en het geeft ontzettend veel energie met deze nieuwe generatie aan de slag te zijn. Daarom presenteren we op 19 maart een bijzonder voorprogramma in samenwerking met MBO Dans en Theater van het Nova College in Haarlem.

De MBO opleiding Dans & Theater van het Nova College in Haarlem is een plek voor jonge mensen met passie voor dans en theater. Zij krijgen volop gelegenheid om hun talenten te ontwikkelen en ervaring op te doen binnen diverse genres, technieken en werkplekken, zoals ook door deze samenwerking met Jens van Daele. Velen stromen door naar vervolgopleidingen of het werkveld om hun passie verder uit te dragen.


Nagesprek
De gehele cast zal op het toneel blijven om met het publiek de interpretaties van de voorstelling te delen. Wees welkom om te blijven!

Credits

door en van collectief Jens van Daele’s / Burning Bridges
vormgeving Richard van Kruysdijk

 IN DE PERS 

"Het is een unieke kwaliteit van bewegen die toont dat dans gelijktijdig robuust en verfijnd kan zijn en bovendien bij uitstek geschikt is voor het aan de kaak stellen van spraakmakende gebeurtenissen die in oorsprong niets met dans te maken hebben." ★★★★ Theaterparadijs

Foto: Sjoerd Derine
Foto: Sjoerd Derine
Foto: Sjoerd Derine

Meer over de makers

Jens van Daele | Burning Bridges
Krachtige dans, emotioneel theater op zinderende live muziek, dat is wat je kunt verwachten van een productie van Jens van Daele | Burning Bridges. Het wisselende, internationale collectief is twaalf jaar succesvol in binnen- en buitenland. “Ik zie mijn werk als krachtig, ongepolijst en poëtisch. Mijn startpunt is nooit abstract. Voor zomaar een mooi ballet moet je niet bij mij zijn. Ik werk steeds vanuit een emotie, een verhaal of een thema dat me boeit. Vanuit mijn onderbuik ga ik aan de slag met mijn instincten, intuïtie, associaties… om die tenslotte te abstraheren naar een dans en theatertaal die technisch veeleisend en krachtig is en waarin het multidisciplinaire karakter het voortouw neemt. Dans, teksttheater, live muziek & beeldende kunst die binnen het collectief Jens van Daele | Burning Bridges elkaar de hand reiken.”