Foto: Maartje & Merel

Life, oh Life - a lifestyle opera

Club Gewalt
14
jan
-
16
jan
 • di 14 jan
  20:30 - 21:35
  Grote Zaal
  Geweest
 • wo 15 jan
  20:30 - 21:35
  Bellevue Extra: nagesprek met Debby Gerritsen (Universiteit van Amsterdam)
  Grote Zaal
  Geweest
 • do 16 jan
  20:30 - 21:35
  Grote Zaal
  Geweest

Des’ree zei het al: “Life, oh life, oh life, oh life, doo, doot doot doo.”

De ijskappen smelten, de rijken worden rijker, dieren knagen in hokjes aan hun eigen tumoren, en nog plaatst de mens zichzelf boven alles. Het leven, wat moet je ermee?

Hoe geef je betekenis en zin aan het leven als je vastloopt in een clusterfuck van idealen, mindful zijn, mindfulness consumeren via een app op je telefoon en dit etaleren op Instagram?

CLUB GEWALT is vastgelopen in een giftige mix van ecologisch trauma, kapitalisme-moeheid en millennial-stress en there is no fucking way out. Dus gaat CLUB GEWALT de sauna in. In een lifestyle opera probeert CLUB GEWALT het ultieme nirvana te bereiken met de dingen om hen heen. Mindfulness, maar dan met spullen.

CLUB GEWALT wordt een met zijn Rituals douchegel, Fairphone, pannenkoekenplant, vintage koffietafeltje, Harari boekencollectie en ge-recyclede Freitag rugzak. In een wellnesscenter bezingt CLUB GEWALT zijn eigendommen tot mantra’s, om zo de hiërarchie tussen zichzelf en de dingen op te heffen. Want Life, oh Life.

 

 IN DE PERS 

"Duizelingwekkende alledaagsheid." Theaterkrant

"Zeven jonge branieschoppers maken anarchistisch muziektheater en geven het begrip opera nieuwe inhoud." Interview in De Volkskrant


 BELLEVUE EXTRA 
Nagesprek
15 jan | foyer 

Naar aanleiding van de voorstelling praat Debby Gerritsen, docent aan de UvA, met Club Gewalt over ‘eenzaamheid’. Dit thema onderzoekt zij nu ook met haar studenten Algemene Sociale Wetenschappen.

Het leven, wat moet je ermee?

Credits

concept, muziek en performance Annelinde Bruijs, Loulou Hameleers, Robbert Klein, Suzanne Kipping, Gerty Van de Perre, Sanna Elon Vrij, Amir Vahidi
scenografie Tim Vermeulen 
eindregie Joep van der Geest
dramaturgie Anne van de Wetering
muzikaal advies Henry Vega 

Life, oh Life is een productie van CLUB GEWALT in coproductie met de Coproducers en Operadagen Rotterdam.

Meer over de makers

CLUB GEWALT is een muziektheatercollectief uit Rotterdam, bestaande uit 7 performers. Ze creëren, componeren, produceren en performen hun eigen voorstellingen, waarbij de muziek altijd het uitgangspunt is. Gefascineerd door popcultuur en de belevingswereld van de millennial, creëren ze universums waar conventies uit verschillende genres en disciplines elkaar kruisen en een nieuwe zintuiglijke ervaring vormen: van apocalyptische clubavonden tot R&B-opera’s.

Life, oh life - a lifestyle opera is een productie van Club Gewalt, in samenwerking met De Coproducers. De Coproducers is een samenwerkingsverband van twaalf theaters. Jaarlijks ondersteunt De Coproducers twee nieuwe producties met een productiebijdrage en gegarandeerde speelbeurten. Theater Bellevue maakt deel uit van De Coproducers.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie