To Nail (leesvoorstelling)

Joost Sickenga / Marien Jongewaard / De Warme Winkel / Nieuw West / Theater Bellevue
vr 28 feb - do 5 mrt

Dit najaar las Marien Jongewaard To Nail, de nieuwe tekst van Joost Sickenga, voor een klein publiek in de Salon van De Balie. Vanwege de ontroerende reacties bieden we nog een kans om deze tekstlezing bij te wonen in een intieme setting. Dit keer wordt Marien bijgestaan door studenten van de Academie voor Theater en Dans die figureren en zingen.

Een man reist met de trein van Amsterdam naar Leerdam. Hij kijkt naar buiten, hij kijkt naar binnen en denkt. De trein vertrekt. Maar de trein vertrekt niet. Medereizigers klagen en ervaringen botsen. Kortom, de man beleeft een odyssee vol beschuldigingen, bespiegelingen en verwondering.

Bewegende woorden en woorden die niet onbewogen laten.

Credits

tekst Joost Sickenga
spel Marien Jongewaard
studenten Academie voor Theater en Dans Yara Brand, Bitha Babazadeh, Mendel van der Ploeg, Miracle van de Ruit, Sebastiaan de Bie, Jonathan Brito, Melvin Aroma 
een productie van De Warme Winkel, Nieuw West, Theater Bellevue     

Meer over de makers

Joost II Sickenga (1963) is schrijver van letters en leestekens. Het gaat daarbij altijd om beeldende taal, taal als beeld, bewegende woorden en woorden die niet onbewogen laten.

In 1990 is hij cum laude geslaagd voor de studierichting Voorheen Audiovisueel van de Gerrit Rietveld Academie. Het examenwerk bestond uit de theatervoorstellingen 'Ha-ha het leven' en 'De woede en de wond'. In 2003 organiseerde hij het Retrospektief Offensief. Dit was een festival waarin een selectie van zijn toneelstukken en liederen werd gelezen door welbekende acteurs en actrices.

In 2005 werd 'Nexlach' gespeeld door Würz, het jaar daarop regisseerde Gerardjan Rijnders 'Bob, Bob, Bob en Bob'. Mugmetdegoudentand speelde in 2016/17 de voorstelling 'Het vervoegde leven'.

Meer informatie is te vinden op de website: www.hahahetleven.nl