Bellevue op locatie: De Balie

To Nail (leesvoorstelling)

Joost II Sickenga / Marien Jongewaard
18
sep
-
20
sep
 • wo 18 sep
  12:30 - 14:00
  Bellevue op locatie: De Balie
  Op locatie
  Geweest
 • do 19 sep
  12:30 - 14:00
  Bellevue op locatie: De Balie
  Op locatie
  Geweest
 • vr 20 sep
  12:30 - 15:15
  Bellevue op locatie: De Balie
  Op locatie
  Geweest

 LET OP  Dit is een voorstelling op locatie.
 

De Balie, Kleine-Gartmanplantsoen 10
(drie minuten lopen vanaf Theater Bellevue)

 

 

Voor de glas-in loodramen van De Salon in De Balie leest Marien Jongewaard het toneelstuk To Nail van Joost II Sickenga.

Een man reist met de trein van Amsterdam naar Leerdam. Hij kijkt naar buiten, hij kijkt naar binnen en denkt. De trein vertrekt. Maar de trein vertrekt niet. Medereizigers klagen en ervaringen botsen. Kortom, de man beleeft een odyssee vol beschuldigingen, bespiegelingen en verwondering.

Op vrijdagmiddag is er een toegift, waarvoor Marien Jongewaard vergezeld zal worden door Sara de Bosschere. Zij lezen dan samen Joost Sickenga’s nieuwste tekst. 

 

Bellevue op locatie: De Balie

 

Meer over de makers

Joost II Sickenga (1963) is schrijver van letters en leestekens. Het gaat daarbij altijd om beeldende taal, taal als beeld, bewegende woorden en woorden die niet onbewogen laten.

In 1990 is hij cum laude geslaagd voor de studierichting Voorheen Audiovisueel van de Gerrit Rietveld Academie. Het examenwerk bestond uit de theatervoorstellingen 'Ha-ha het leven' en 'De woede en de wond'. In 2003 organiseerde hij het Retrospektief Offensief. Dit was een festival waarin een selectie van zijn toneelstukken en liederen werd gelezen door welbekende acteurs en actrices.

In 2005 werd 'Nexlach' gespeeld door Würz, het jaar daarop regisseerde Gerardjan Rijnders 'Bob, Bob, Bob en Bob'. Mugmetdegoudentand speelde in 2016/17 de voorstelling 'Het vervoegde leven'.

Meer informatie is te vinden op de website: www.hahahetleven.nl

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie