Foto: Sanja Marusic

Wannsee

Orkater / KONVOOI
Theater na de Dam
zo 3 mei - wo 6 mei

Beste bezoekers,
Helaas kunnen wij u door de coronacrisis niet meer ontvangen om samen de nationale herdenking voort te zetten tijdens Theater na de Dam met Wannsee door Orkater / KONVOOI. Gelukkig heeft de maker wel een manier gevonden om het verhaal naar u te brengen. Gelukkig hebben de makers wel een manier gevonden om het verhaal naar u te brengen: op 4 mei om 20:02 verschijnt Wannsee als hoorspel online, waarbij de makers gebruiken maken van 8D-geluid.

WANNSEE is een hoorspel over ontmenselijking, de waan van beschaving en de kracht van taal. Te beluisteren via de website van Orkater en Theater na de Dam, en via de diverse podcastapps (via Orkater:podcasts)

Op uitnodiging van Theater Na de Dam maakt Orkater nieuwkomer KONVOOI een reconstructie van een historische vergadering, waarin ze kille ratio afwisselen met olijke close-harmony.

Op 20 januari 1942 komen 15 nazikopstukken bijeen in Villa Marlier aan de Wannsee om een definitieve oplossing te vinden voor het jodenvraagstuk. Nog geen twee uur later zijn ze er uit - het resultaat is de best georganiseerde genocide in de geschiedenis van de mens.

KONVOOI onderzoekt de argumenten van de aanwezigen en probeert stap voor stap hun redenering bloot te leggen.

Credits

concept, spel, muziek Victor IJdens, Jacob de Groot, Jasper van Hofwegen
concept, regie Belle van Heerikhuizen