Foto: Bas de Brouwer

Dronken Mensen

DRONKEN MENSEN
Bellevue op locatie: Nassaukerk
do 26 aug - zo 26 sep

Let op: deze voorstelling speelt op locatie in de Nassaukerk

De wereld waarin we leven is niet meer dezelfde. Zekerheden zijn weggeslagen, evenementen afgeblazen en festivals geannuleerd. Maar DRONKEN MENSEN is terug, want de drang naar verbinding is sterker dan ooit.

Nu God als rots in de branding stilaan door de achterdeur vertrokken is, zoekt de mens op andere manieren naar zingeving. Zolang hij die nog niet gevonden heeft, is er drank.

Dronken Mensen is een zwarte komedie over veertien dolende zielen die elkaar ontmoeten, bevragen, beledigen, versieren, vinden en kwijtraken in een lange met drank overgoten nacht. Op zoek zijn ze, naar liefde, troost en houvast. En vooral dat laatste is nog niet zo eenvoudig wanneer je straalbezopen bent.

Dronken Mensen is een natte acteursdroom

★★★★ Volkskrant

"Dronken mensen is prangend relevant acteurstoneel om je vingers bij af te likken (...) Een ijzersterk regiedebuut voor van Vledder dat enorm nieuwsgierig maakt naar de volgende" Theaterkrant (keuze van de criticus)

"Dronken mensen levert ongegeneerd goed en grappig acteurstoneel op. (...) Dronken mensen is een natte acteursdroom. Het bestaat namelijk uitsluitend uit personages die de hele tijd starnakel zat zijn." ★★★★ Volkskrant

"Hilarisch en somber" ★★★★ Scènes

Theatermenu

Hapje eten voor de voorstelling? Café Nassau (direct naast de kerk) serveert een 3-gangen Theatermenu voor €25,- met bij elk gerecht een bijpassende dranktip. Reserveer je tafel via de website (uiterlijk om 19:00 uur om op tijd bij de voorstelling te zijn).

Bellevue op locatie 

Nassaukerk
De Wittenkade 111,
1052 AG Amsterdam

Credits

spel Justus van Dillen, Linde van den Heuvel, Hajo Bruins, Ellen Parren, Anne Lamsvelt, Valentijn Benard, Danny Westerweel regie Xander van Vledder tekst Ivan Vyrypaev bewerking Robbert-Jan Henkes lichtontwerp Tim van ’t Hof scenografie Ruben Wijnstok kostuumadvies Monique Ebbs, The Makeover Factory mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds Podiumkunsten, Kickstart Cultuurfonds, Stichting Zabawas, Fonds21
met dank aan Theater De Krakeling

Meer over de makers

DRONKEN MENSEN is het collectief van het driemanschap Xander van Vledder (Ivanov, Don Carlos), Linde van den Heuvel (Het temmen van de feeks, Don Carlos) en Justus van Dillen (Een leven langs seks, Don Carlos). Na meer dan tien jaar lang spelen bij verschillende gezelschappen in de meest uiteenlopende producties nemen zij het heft in eigen handen en beslissen zelf wat, waar en met wie ze spelen. Onverwoestbaar repertoiretoneel met een moderne twist op een magische plek.

“Wij geloven in theater buiten de gebaande theaterpaden op nieuwe spannende plekken. Een plek waar wij je persoonlijk ontvangen en waar je, na een fantastische voorstelling, het publiek, de makers en de spelers ook echt ontmoet. En dan met teveel drankjes op na de voorstelling scheef op de fiets naar huis. Samen.”