35ste Groninger Studenten Cabaret Festival

Finalisten Tour 2022
vr 6 mei - za 7 mei

De finalistentour van het 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival komt er weer aan! Het Festival is tot op de dag van vandaag een van de grootste cabaretfestivals van Nederland. Veel grote cabaretnamen hebben in hun studententijd deelgenomen aan het Groninger Studenten Cabaret Festival. Onder meer Jochem Myjer en Theo Maassen behaalden de winst tijdens de finale van het Festival. 

De finalisten worden ook dit jaar weer beoordeeld door een vakkundige jury. Na een intensief traject waarin de studenten begeleid en gecoacht worden door ervaren mensen uit het vak, gaan de drie talenten die in het najaar van 2021 de finale halen, een tour maken langs theaters in het hele land. Ben jij erbij om de finalisten van dit jubileumjaar te aanschouwen?

De finalisten

Boban Braspenning
Boban is 26 jaar oud, geboren in Utrecht en opgegroeid in Bilthoven. In Utrecht heeft hij zowel Economie als Ethiek gestudeerd. Daarnaast houdt Boban zich onder andere bezig met zeilen, skiën en tekenen.

Na zes jaar aan de Universiteit, drie diploma’s op zak en prachtige carrièrekansen in ’t verschiet besloot Boban zich als autodidact artiest te wagen aan cabaret in corona-tijd. Boban ziet het GSCF dan ook als een goede kans om zijn programma nóg beter te maken.

Bas van de Ven
Bas is opgegroeid in Nuenen en is 26 jaar oud. Hij studeert Regie Theater op de Academie voor Theater en Dans op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Bas heeft eigenlijk een kleine haat/liefde verhouding met cabaret. Hij droomde er nooit van zelf cabaretier te worden ook al waren er genoeg cabaretiers die hij goed vond.

Julia Straten
Julia is 24 jaar oud, komt uit Nijmegen en heeft aan de Koningstheateracedemie in Den Bosch gestudeerd. In haar dagelijks leven geeft ze theaterlessen en regie aan zowel amateurgezelschappen als mensen met ambities om het vak in te gaan.

Julia’s liefde voor het podium is al jong ontstaan, vanaf haar 11e zat ze dan ook bij een theaterschooltje. Het verbaast haar dan ook niet dat haar docent vroeger benoemde dat cabaret iets voor haar zou zijn. Het liefst deelt ze haar hersenkronkels met de wereld in de hoop mensen te motiveren hun fantasie toe te laten.

 

Credits

regie Audrey Bolder

Meer over de makers

Het 35ste Groninger Studenten Cabaret Festival zal plaatsvinden in november. Op 10 en 11 november 2021 zijn de halve finales en op 12 november de finale. Ook dit jaar zal de Stadsschouwburg te Groningen het toneel zijn voor dit grote cabaretspektakel! Na een lang traject van voorbereidingen zal deze dag de klap op de vuurpijl zijn voor de vier halve finalisten van het Groninger Studenten Cabaret Festival.

Na de halve finales zal de professionele jury bepalen wie er mogen schitteren in de grote finale van het Groninger Studenten Cabaret Festival. Vrijdagavond zal het publiek voor de laatste keer uit de stoelen worden geblazen door de finalisten van het Groninger Studenten Cabaret Festival en vervolgens zullen de Juryprijs, de Persoonlijkheidsprijs en de Publieksprijs worden uitgereikt.