Mensen Zeggen Dingen x Poetry Circle

Mensen Zeggen Dingen x Poetry Circle
di 5 dec - za 22 jun

Mensen Zeggen Dingen - een platform voor poëzie en performance – en Poetry Circle – een landelijk platform voor talentontwikkeling van jonge spoken word artiesten – bundelen hun krachten en woorden. Samen strijken zij dit seizoen vier keer neer bij Klein Bellevue voor een avond vol poëzie, poetry slam, proza, punchlines met een muzikale noot. 

Line-up 22 juni

(op alfabetische volgorde)
Ozan Aydogan + Esther Jansma
Benzokarim
Mirte Hartland
Suzanne Krijger
Gerson Main
Simone Zeefuik

Host: Robbie Wallin

Een aantal jaar geleden was Spoken Word nog in opkomst, inmiddels wordt het gezien als een van de belangrijkste jonge kunstvormen in het professionele podiumlandschap. Bij Theater Bellevue zie je Spoken Word artiesten die het nú maken in een van de sfeervolste zaaltjes in Amsterdam. 

Mensen Zeggen Dingen - een platform voor poëzie en performance – en Poetry Circle – een landelijk platform voor talentontwikkeling van jonge spoken word artiesten – bundelen hun krachten en woorden. Samen strijken zij dit seizoen vier keer neer bij Klein Bellevue voor een avond vol poëzie, poetry slam, proza, punchlines met een muzikale noot.

 

 

 

Meer over de makers

Ozan Aydogan is acteur, schrijver en muzikant. Hij heeft vorige week zijn tournee afgerond met het stuk Augustus: Oklahoma van Toneelgroep Maastricht. Momenteel werkt hij aan zijn debuutroman, die verwacht wordt te verschijnen in 2025. Onlangs bracht hij zijn EP Heartbreak FM uit, dat nu te beluisteren is op alle streaming platforms.

Esther Jansma is een van de grootste dichters van Nederland. Maar het is niet haar prijzenkast dat haar werk groot maakt. Het is haar vreesloze omarming van wat we liever niet aanraken. Waarmee ze in haar gedichten laat zien dat juist die dingen ons een eerlijk beeld voorspiegelen van deze cosmische karavaan dat we leven noemen.

Benzokarim heeft een thuis gevonden in zowel het gesproken als het geschreven woord. Taal is voor hem een activistische en poëtische daad. In 2022 was hij onderdeel van het Letterenfonds’ Slow Writing lab, en won hij de El Hizjra literatuurprijs (Poëzie). Inmiddels is er een tweede druk van zijn debuutbundel El Ghorba. Een bundel waar gesprekken met zijn vader en het herdenken van zijn moeder centraal staan.

Mirte Hartland is singer-songdichter, musicerend woordkunstenaar, taalgoochelaar met gitaar. Door te jongleren met gezongen en gesproken woord, gitaar en zang onderzoekt ze waar muziek en poëzie elkaar versterken. Solo en in samenwerking met makers uit andere disciplines. Haar werk bestaat uit een zorgvuldig gecomponeerde collage van sferen en beelden met een melancholische ondertoon. In haar werk komen thema’s als liefde, natuur en socialisme naar voren. Vanuit het persoonlijke verhoudt zij zich tot grote maatschappelijke vraagstukken.

Suzanne Krijger Omdat we allemaal zoveel meemaken, zijn die paar minuten op het podium voor haar de plek om de tijd even stil te laten staan. Ze neemt je mee langs de waarnemingen en details die zij nodig vindt om te vertellen, met als doel in de snelle tijd van nu de waardering en liefelijkheid terug te vinden in de kleine, maar ook grote dingen waar ook zij als nog jonge student langs kan leven. Ze hoopt op het podium een kwetsbaarheid te creëren die ruimte maakt voor hetgeen wat op dat moment gevoeld of gehoord moet worden.

Gerson Main is maker met voorliefde voor het gezongen, gesproken en geschreven woord. Hij mixt invalshoeken en muziekstijlen met elkaar op ongedwongen wijze. Zelf omschrijft hij zich als woord knutselaar en zijn werk als frisse zoektocht naar genade. Gerson stond op podia. Met zijn nieuwe project dat over 'ouder worden' gaat zal hij naast podia ook (ouderen)verzorgingshuizen betreden.

Simone Zeefuik is schrijver, cultureel programmeur, filmkenner, thee-criticus en theaterliefhebber.