Foto: Olivia Lecomte Concept: Antonin Comestaz

For all we know

Antonin Comestaz / Korzo / Nederlands Dans Theater
Dans op Dinsdag
di 10 mrt 20:30 - 21:30
  • di 10 mrt
    20:30 - 21:30
    Grote Zaal

Okee. Hier staan we
Dezelfde spelers, nieuw spel
Kop of munt?
Vier pioniers zweven ondersteboven
Ze omarmen de dingen waarvan ze weten ze dat ze die niet weten,
Om de regels te (her)ontdekken
Aanpasbaar, opvouwbaar, uitwerpbaar
Als heersers van de oneindige ruimte

De speelse, absurdistische toon en een ongelooflijke bewegings-inventiviteit geven het werk van de in Nederland neergestreken Franse choreograaf Antonin Comestaz een geheel eigen charme. Achter de innemende lichtheid ligt de ernst en authentieke gedrevenheid van een veelzijdige maker waar we nog veel van gaan horen. Na verschillende succesvolle, korte stukken is For all we know zijn eerste grote zaalvoorstelling waarmee NDT en Korzo hem presenteren aan het Nederlandse publiek.

"Fris, energiek, soms van een tekenfilmachtige melige humor, maar snel en alert, met een scherpe articulatie en veel technische beheersing", aldus Theaterkrant over Ü.

Een ode aan permanente creativiteit

Credits

choreografie Antonin Comestaz
dansers Matjia Franješ, Frederik Kaijser, Olivia Lecomte, Romane Petit
lichtontwerp Albert Tulling
decorontwerp Einstein design
kostuumontwerp Antonin Comestaz, Jorrien Schoneveld
video Olivia Lecomte
make-up Matija Franješ

Meer over de makers

Antonin Comestaz danste bij het Ballet de L’Opera de Paris, het Hamburg Ballet, Tanz Theater München en Ballet Mainz, voordat hij zijn carrière als danser afsloot bij het Scapino Ballet Rotterdam. Hij begon al in 2006 met choreograferen en ontving sindsdien diverse prijzen en nominaties, onder andere op de prestigieuze concoursen in Hannover, Stuttgart en Rome. Voor Korzo maakt hij in 2013 het multi-disciplinaire Out of the Grey dat sindsdien op verschillende festivals in Europa werd gepresenteerd en door het Europese Aerowaves netwerk als een van de Priority Performances van het jaar werd gekozen.

In de Nederlandse theaters werd hij uitvoerig geïntroduceerd. In 2017 maakte hij namens Korzo de choreografie Vacuum Garden voor de samenwerking met Conny Janssen Danst in Danslokaal, waaraan ook een Nederlandse tournee verbonden was. De instudering van zijn duet Then, Before, Now, Once More bij Codarts Rotterdam was in maar liefst 30 Nederlandse theaters te zien in het Talent on the Move programma dat in hetzelfde seizoen toerde. Als een van de winnaars van de BNG Bankdansprijs 2018 volgt in de herfst van dat jaar de tournee van Ü in het kader van DansClick 20.

Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar kiezen zij een choreograaf die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. Antonin Comestaz sluit zich aan bij een illuster lijstje: Iván Pérez, Amos Ben-Tal, Joeri Dubbe, Samir Calixto, Marina Mascarell, Jiří Pokorný en Fernando Hernando Magadan gingen hem voor. Daarnaast organiseren Korzo en NDT ook een aantal events waarvoor getalenteerde choreografen worden uitgenodigd korte voorstellingen te maken.