Dans op Dinsdag

For all we know

Antonin Comestaz / Korzo / Nederlands Dans Theater
10 mrt
20:30

Op de eerste dag zei God: “Laat er licht zijn!”, en er was licht. Maar God wachtte tot de derde dag om de zon te maken. Dus wat belichtte de aarde op de eerste twee dagen? Wanneer het buiten nul graden is en er wordt verwacht dat het morgen twee keer zo koud is, hoe koud wordt het dan? Wanneer een vlieg op het plafond landt, op welk punt is hij dan ondersteboven? En waar gaat al het wit heen wanneer de sneeuw smelt? Het zijn deze kinderlijk-poëtische vragen waarop Antonin Comestaz in For all we know absoluut geen antwoorden wil geven.

De speelse, absurdistische toon en een ongelooflijke bewegings-inventiviteit geven het werk van deze in Nederland neergestreken Franse choreograaf een geheel eigen charme. Achter de innemende lichtheid ligt de ernst en authentieke gedrevenheid van een veelzijdige maker waar we nog veel van gaan horen. De jaarlijkse voorstelling van Nederlands Dans Theater en Korzo biedt hem de kans een belangrijke stap in zijn ontwikkeling te zetten.

Comestaz was afgelopen jaar – als een van de winnaars van de BNG Bank Dansprijs 2018 – te zien bij DansClick 20 met het stuk Ü: "Fris, energiek, soms van een tekenfilmachtige melige humor, maar snel en alert, met een scherpe articulatie en veel technische beheersing." (Theaterkrant) 

Een ode aan permanente creativiteit

Onderdeel van:
Dans op Dinsdag
Foto: Antonin Comestaz

Meer over de makers

Antonin Comestaz danste bij het Ballet de L’Opera de Paris, het Hamburg Ballet, Tanz Theater München en Ballet Mainz, voordat hij zijn carrière als danser afsloot bij het Scapino Ballet Rotterdam. Hij begon al in 2006 met choreograferen en ontving sindsdien diverse prijzen en nominaties, onder andere op de prestigieuze concoursen in Hannover, Stuttgart en Rome. Voor Korzo maakt hij in 2013 het multi-disciplinaire Out of the Grey dat sindsdien op verschillende festivals in Europa werd gepresenteerd en door het Europese Aerowaves netwerk als een van de Priority Performances van het jaar werd gekozen.

In de Nederlandse theaters werd hij uitvoerig geïntroduceerd. In 2017 maakte hij namens Korzo de choreografie Vacuum Garden voor de samenwerking met Conny Janssen Danst in Danslokaal, waaraan ook een Nederlandse tournee verbonden was. De instudering van zijn duet Then, Before, Now, Once More bij Codarts Rotterdam was in maar liefst 30 Nederlandse theaters te zien in het Talent on the Move programma dat in hetzelfde seizoen toerde. Als een van de winnaars van de BNG Bankdansprijs 2018 volgt in de herfst van dat jaar de tournee van Ü in het kader van DansClick 20.

Sinds 2013 bundelen Korzo en Nederlands Dans Theater (NDT) de krachten om aanstormende dansmakers optimaal te begeleiden en een geschikt podium te bieden. Ieder jaar kiezen zij een choreograaf die zij ondersteunen om een nieuwe productie te maken en daarmee op tournee te gaan. Antonin Comestaz sluit zich aan bij een illuster lijstje: Iván Pérez, Amos Ben-Tal, Joeri Dubbe, Samir Calixto, Marina Mascarell, Jiří Pokorný en Fernando Hernando Magadan gingen hem voor. Daarnaast organiseren Korzo en NDT ook een aantal events waarvoor getalenteerde choreografen worden uitgenodigd korte voorstellingen te maken. 

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie