Lubeck

Club Guy & Roni invites

Dunja Jocic / Kwame Asafo-Adjei
dans op dinsdag
di 7 dec 20:30 - 22:00
  • di 7 dec
    20:30 - 22:00
    Grote Zaal - geplaceerd
    Geweest

Club Guy & Roni vraagt dansmakers met wie het zich verwant voelt nieuw werk te maken. Dit vanuit de missie van het dansgezelschap om talent te ondersteunen, te begeleiden en hen bij een groter publiek onder de aandacht te brengen. In deze double bill (twee voorstellingen op één avond) staan choreografen Dunja Jocic en Kwame Asafo centraal. 

Groot (internationaal) talent in de spotlights

Dunja Jocic – The previous Owner

Dunja Jocic maakte jaren deel uit van het ensemble van Club Guy & Roni, maar is inmiddels zelfstandig choreograaf en filmmaker. Ze won voor haar werk als choreograaf en danser diverse prijzen. Onlangs ontving ze één van de grootste dansprijzen, namelijk een Zwaan (2021) voor haar voorstelling De Panter. De jury bekroonde dit werk van Jocic als ‘meest indrukwekkende dansproductie’.

In samenwerking met huisschrijver van het Noord Nederlands Toneel Rik van den Bos zoekt Jocic naar de essentie van wat onze identiteit bepaalt – is dat onze ziel, of juist ons lichaam? In een nabije toekomst krijgt een lichaam een nieuwe ziel geüpload. Zo ontstaat een strijd tussen dans en tekst en tussen wie er eigenaar is van het nieuw ontstane wezen. 

Kwame Asafo-Adjei – Lubeck

De Britse choreograaf Kwame Asafo-Adjei combineert in zijn werk hedendaagse dans en hip-hop met zijn Ghanese afkomst, wat leidt tot een hele eigen, unieke bewegingstaal. Asafo won in 2019 de unieke XL Production Award van de RIDCC. RIDCC is de belangrijkste internationale duetcompetitie voor choreografietalent, met als belangrijkste prijs een ruim productiebudget om een nieuwe voorstelling mee te maken.

Club Guy & Roni, trotse partner van deze competitie, begeleidde Asafo bij het maken van die productie, met deze voorstelling, Lubeck, als resultaat. In het midden van een pandemie probeert een jongeman greep te krijgen op wat hij is kwijtgeraakt en wat waarde voor hem heeft. 

Lubeck van Kwame Asafo-Adjei is een co-productie van Club Guy & Roni en RIDCC (Rotterdam International Duet Choreography Competition).

Credits

choreografie Dunja Jocic, Kwame Asafo-Adjei
tekst Rik van den Bos