foto Benning & Gladkova, Buro Rust

Hoe vind je het zelf gaan?

Marjolijn van Kooten
try-out
di 10 jan en wo 11 jan

Wegens aanhoudend psychisch herstel komt Marjolijn eindelijk toe aan problemen die níet in de DSM-5 staan.

Bijvoorbeeld: hoe verbind je je écht met anderen? Hoe accepteer je jezelf, ondanks je chagrijn, overgewicht, besluiteloosheid, geklaag en verwrongen zelfbeeld? Moet communicatie altijd geweldloos verlopen? Hoe dun is de grens tussen assertiviteit en agressiviteit? Durf je je psycholoog tegen te spreken, de mindfullnesstrainer met rozijnen te bekogelen en tips van bezorgde leidinggevenden te negeren? Of gaan we gewoon doen wat de wereld van ons lijkt te verwachten? 

Eén ding móet: humor. Het liefst een beetje zwarte. Samen met mooie liedjes.

 

 “Van Kooten etaleert geen glamour, evenmin pretenties. Ze verspreidt de kracht, de flair, de intonatie en de ambitie van een theaterpersoonlijkheid met doordacht relativeringsvermogen” Dagblad van het Noorden

Credits

tekst, spel Marjolijn van Kooten
pianist Vera Marijt, Rob Stoop
regie, bijdrage liedteksten George Groot
Meer over de makers

De in Amsterdam geboren Marjolijn van Kooten (1971) groeide op in Zaandam. Ze doorliep achtereenvolgens MEAO, HEAO Commerciele economie en Communicatiewetenschap aan de UvA. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus deed ze auditie voor de Amsterdamse TheaterAcademie, waar ze in 2010 afstudeerde.

Marjolijn won op het Concours om de Wim Sonneveldprijs 2010 (Amsterdams Kleinkunstfestival) de tweede prijs en studeerde in 2010 af aan de Amsterdamse TheaterAcademie Nieuwe Stijl met haar cabaretvoorstelling: Wanneer wordt ’t leuk? Van sept 2015 tot juni 2017 tourde ze samen met psychiater Bram Bakker met de voorstelling: Geen paniek. Met een bezettingsgraad van 82% werd de voorstelling ongelooflijk goed bezocht.