Het Eenzame Westen

Zijlmakerij
vr 10 mrt en za 11 mrt

Het Eenzame Westen is een zwartkomisch drama vol geweld, haat en nijd. Een dodelijke zoektocht naar een reden om in leven te blijven.

Twee broers in het rurale Ierland ruziën over de erfenis die hun overleden vader achterlaat. Het gerucht gaat dat een van hen hun vader heeft vermoord, en ze rouwen beide nauwelijks om de dode. De drank is nooit ver weg, en de materiële en sociale problemen van hun kleine dorpsgemeenschap domineren het gesprek. De lokale priester en een jong dorpsmeisje proberen de broers tevergeefs te weerhouden van hun puberale en destructieve geruzie. Maar in plaats van de strijdbijl te begraven, rijten ze oude wonden open. Met een grimmige hilariteit tot gevolg.

De voorstelling bevat rook, hard geluid en grof taalgebruik. Daarnaast komt er fysiek geweld, wapengeweld, alcoholisme, (de suggestie van) dierenmishandeling, vrouwenhaat, homofobie, fatshaming, en godslastering in voor.

Deze voorstelling behandelt o.a. het onderwerp zelfdoding. – Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem: chat via www.113.nl, bel 113 of bel gratis 0800-0113.

Credits

regie Linda Zijl
tekst Martin McDonagh
vertaling Rob de Graaf
spel Thomas Höppener, Laurens van Lottum, Sebastián Mrkvicka, Anne-Chris Schulting
lichtontwerp Hugo Hendrickx
scenografie Mieke Wolters
regie-assistentie en productie Esther Ymkje van Steenis advies Willibrord Keesen
zakelijke leiding Mijke Sekhuis
beeld Petra Urban
grafisch ontwerp Lisanne Hakkers
met dank aan Theater Oostpool, Café Bosch en Thijs Toonen

Meer over de makers

Het Eenzame Westen is een productie van de Arnhemse toneelgroep Zijlmakerij (voorheen De Vlieg). Zijlmakerij staat onder artistieke leiding van regisseur en actrice Linda Zijl. Direct na haar opleiding aan ArtEZ Toneelschool werden haar voorstellingen breed opgepikt en erkend. Zo werd haar voorstelling ZOETSTOF genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs.