Foto: Marleen Annema

Dat wil je

Rosa da Silva
try-out
do 11 mei - za 13 mei

Na haar debuutvoorstelling Daar moet je heen gaat Rosa nu op zoek naar het 'ultieme bestaan'. 

Gefascineerd door de zin "Straks ga ik genieten" zoekt Rosa in zichzelf en in de wereld om haar heen een manier om los te komen van twijfel en verwachtingen. Als je maar één keer leeft, waarom dan wachten op het juiste moment? En wanneer heb je het voor elkaar?

Voor haar nieuwe voorstelling werkt Rosa met verschillende componisten en muzikanten, waardoor ze zichzelf als zangeres en theatermaakster nog meer heeft kunnen uitdagen. Een mix van mooie luisterliedjes, een klassieke aria, afgewisseld met haar liefde voor opzwepende brazilectro en blues. En natuurlijk passeren alle (goedbedoelde) adviezen van inspirerende, niet twijfelende, mensen om haar heen de revue. 

Ze is de baas van het podium

Theaterkrant

"Een veelzijdig talent dat van het toneel afspat" Jury Amsterdams Kleinkunst Festival

"Een sterke performance" De Telegraaf

"Da Silva schiet vakkundig in allerlei typeringen." De Volkskrant

 

Meer over de makers

Rosa da Silva (Klazienaveen, 1986) studeerde in 2014 af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Ze liep haar stages bij de voorstellingen Dantons Dood en Wreed & Teder bij Toneelschuur Producties. Vlak voor haar afstuderen kreeg ze de rol van Anne Frank, in het theaterstuk ANNE.  Daarna speelde ze hoofdrollen in o.a. de musicals De Tweeling, RENT en muziektheatervoorstelling Het Pauperparadijs. Op televisie was Rosa te zien in het sketchprogramma Echt niet ok en de dramaserie Dit Zijn Wij (KRO-NCRV).

Rosa da Silva won in april 2019 de jury- en publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Bij Theaterbureau De Mannen maakt ze haar eerste avondvullende theaterprogramma Daar moet je heen.