Foto: Julian Maiwald

Adolescentje & Adolescentje

Het Debuut 2022 / Via Rudolphi Producties
Het Debuut XL
vr 4 nov 17:00 - 17:45
  • vr 4 nov
    17:00 - 17:45
    Grote Zaal - geplaceerd

In Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties de nieuwe generatie theatermakers een podium.

In Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties de nieuwe generatie theatermakers een podium. Al meer dan 10 jaar gaat Via Rudolphi Producties de toneelscholen af op zoek naar de meest veelbelovende afstudeervoorstellingen met nieuwe makers die raken, ontroeren, schuren en verbazen. De drie voorstellingen vormen samen een avontuurlijke theateravond.

programma

  • ADOLESCENTJE & ADOLESCENTJE | Myrte Siebinga / Thibaud Dooms

Wat blijft er over als alles van z’n voetstuk valt? 
In deze tragikomische montagevoorstelling kruipen Myrte en Maurits in de huid van een reeks figuren die op het eerste gezicht niks met elkaar te maken lijken te hebben, maar toch tegen hetzelfde aanlopen: ze hadden er meer van verwacht.

Van een baby in de baarmoeder met een reeds-ontwikkelde-burn-out, naar een huiskat die op zoek gaat naar zingeving tussen de gekende vier muren, tot een anonieme hulplijn voor mensen met wie het wel goed gaat. 

Op speelse wijze nemen ze het publiek mee in hun absurde, associatieve denkwereld. Theater in haar oervorm, de verbeelding aan de macht!

tekst, concept Myrte Siebinga, Thibaud Dooms
spel Myrte Siebinga, Maurits Wijmenga
begeleiding Yannick van de Velde

Over de makers

Myrte Siebinga en Thibaud Dooms zijn vierdejaars studenten aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunstacademie. Samen vormen zij theaterduo DIE TWEE. Myrte volgde voor de toneelschool de MBO Theaterschool in Rotterdam en daarna de vooropleiding in Amsterdam. Thibaud studeerde eerder woordkunst-drama aan het Leuvense Lemmensinstituut. Het werkt op dit moment met Naomi Velissariou en Floor Houwink ten Cate aan de voorstelling Atropa. In Het Debuut wordt Thibaud vervangen door Maurits Wijmenga.