Landschap met radioactieve honden

Espen Hjort
wo 26 apr 20:30 - 22:00
  • wo 26 apr
    20:30 - 22:00
    Klein Bellevue

Theater Bellevue organiseert regelmatig openbare lezingen van nieuwe theaterteksten. Geen pretenties en afleiding, puur het verhaal, de woordkunst en het stemgebruik van ervaren acteurs in een intieme setting van de kleine zaal. Een fijn recept voor liefhebbers van taal en toneelteksten.  

Wo 26 apr nodigt Espen Hjort je uit voor de theatrale lezing van zijn gloednieuwe toneelstuk - waarin een man achter na wordt gevolgd door radioactieve honden uit zijn verleden. 

ik verstijf
ik kijk verbaasd
de hond laat niet los

Regisseur en schrijver Espen Hjort werd geboren en groeide op in Oslo, Noorwegen. Sinds zijn afstuderen aan de regie-opleiding van de Amsterdamse Theaterschool, maakt hij associatief en speels werk op het snijvlak van toneel, mime en performance. In 2020 begon hij aan een reeks voorstelling over de relatie tussen mens en natuur.

In Klein Bellevue kun je vijf acteurs zijn derde stuk in wording horen lezen. Een stuk waarin een man achtervolgd wordt door radioactieve honden uit zijn verleden. Het stuk is geïnspireerd op episoden uit Hjorts familiegeschiedenis en is een poging om niet-menselijke perspectieven een plek te geven op het toneel. Heeft de natuur iets aan ons verdriet? Zijn we verantwoordelijk voor de tijd waarin we leven? Is zorgzaamheid de oplossing?

 

 

 

 

Credits

geschreven door Espen Hjort
gelezen door Matthieu Wijdeven, Mees Borgman, Abke Haring, Carmen van Mulier en Lowie van Oers

Landschap met radioactieve honden is geschreven met steun van het Fonds Podiumkunsten en het Norwegian Arts Council en is een productie van Stichting Skorpetind.

Meer over de makers

Espen Hjort maakte onder andere werk bij Theater Utrecht, Het Huis Utrecht, Den Nationale Scene (NO) en Teater Ibsen (NO) gewerkt. Met Mees Borgman richtte hij in 2021 het collectief Landmarks op, om een theater voorbij de mens te ontwikkelen. In 2022 maakte zij Stonework, een duet tussen mens en steen. In 2024 maken zij Treework, een opera geschreven door bomen. Met Theater Bellevue is een gesprek begonnen rondom zijn (schrijf)werk.