Foto: Anne van Zantwijk

AKF Finalistentournee Sonneveldprijs 2023

Amsterdams Kleinkunst Festival
di 21 nov - za 25 nov

De drie finalisten van de 36e editie van het Amsterdams Kleinkunst Festival zijn op tournee! Ontdek de nieuwe generatie kleinkunstenaars en laat je verrassen.

NIEK & GUY - Es rever

Verwacht het onverwachte in deze voorstelling vol magische kleinkunst die doet lachen en verbazen. In de Es rever vloeien muziek, magie & theater naadloos in elkaar over en nemen Niek & Guy je mee in hun absurde wereld. 

MYRTE SIEBINGA - Nu voor het echie

In de tragikomische voorstelling Nu voor het echie speelt Myrte naast de rol van zichzelf (waar ze zich al jaren in heeft verdiept), allerlei verschillende personages. Van een kleuter die de lesstof als tweedimensionaal ervaart en inziet dat er systematisch dingen fout gaan, tot een juf die zelf soms ook wel de bevestiging van een glitter 3D sticker kan gebruiken, tot een Amsterdamse uitsmijter die de mensen eraan herinnert dat je niet kan worden ingehaald op je eigen pad. Het leven is namelijk te kort om er te lang over na te denken, maar te lang om er af en toe niet even goed bij stil te staan. 

Op speelse wijze, en met een flinke dosis humor, neemt ze je mee in haar associatieve denkwereld, waar af en toe ook ruimte is voor een liedje en misschien zelfs een dansje. Dit alles doet ze natuurlijk niet alleen, ze wordt hierin begeleid door zichzelf. 

LUUK RANSIJN - Vacht

In Vacht stelt Luuk zich bloot aan een wereld die hem vaak beangstigt. Met humor en liedjes, waarbij hij zichzelf begeleidt op de piano, probeert hij vat te krijgen op die wereld. Maar misschien vooral ook op zichzelf. Luuk hanteert een geheel eigen stijl, is scherpzinnig, zachtmoedig en schroomt het persoonlijke niet. 


 

NIEK & GUY - Winnaars AKF Shaffy Cheque 2023 
“Niek en Guy scheppen scènes vol liefde, verwondering en humor.” Jury  
“Dit duo zal zich niet beperken tot de Nederlandse theaters, Niek en Guy gaan ongetwijfeld de wereld over.”  Theaterkrant 


MYRTE SIEBINGA - Winnaar AKF Publieksprijs 2023 
“Een geboren performer met een uitstekende timing.” Jury 
“Myrte Siebinga schakelt soepel tussen zevenjarig schoolmeisje, juf, uitsmijter en jonge vrouw (…) Subliem theater.” NRC 


LUUK RANSIJN - Winnaar AKF Sonneveldprijs 2023
“Veelbelovend en authentiek cabarettalent die vanaf zijn opkomst het publiek voor zich weet in te nemen.” Jury  
“Ransijn is een zeer soepele en muzikaal begaafde performer.” Parool 

Credits

NIEK & GUY
coach Friso van Vemde 

MYRTE SIEBINGA
coach Stephanie Louwrier 

LUUK RANSIJN
coach Wimie Wilhelm 


Meer over de makers

Niek Takens goochelt sinds zijn zevende en won daarmee al prijzen in binnen- en buitenland. Zo is hij o.a meervoudig Nederlands kampioen en schreef hij diverse titels op zijn naam in Frankrijk, Italië, Shanghai en Beijing. Daarnaast is Niek een graag geziene gast in de Magic Castle in Los Angeles, één van de meest exclusieve clubs in Hollywood. 

Myrte Siebinga (1998) is actrice en theatermaakster. Na het succesvol afronden van de MBO Theaterschool in Rotterdam vervolgde ze haar studie aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie waar ze dit jaar zal gaan afstuderen. Tijdens haar opleiding speelde ze onder andere bij het Nationale Theater, Toneelschuurproducties en werd haar, samen met Thibaud Dooms gemaakte, voorstelling ‘Adolescentje en Adolescentje’ geselecteerd voor het Debuut 2022. Myrte haar werk is een combinatie van cabaret, toneel, kleinkunst en absurdisme.

Luuk Ransijn is 22 jaar en komt uit Alkmaar. Van jongs af aan is hij bezig met het maken van muziek en theater. De afgelopen jaren heeft hij vlieguren gemaakt bij verschillende festivals en cabaretpoeltjes. Luuk stond in de finale van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival, won de publieksprijs op het Griffioen de Stoep Cabaret Festival en speelde in 2019 als voorprogramma van Sara Kroos. Hij is blij om bij het Amsterdams Kleinkunst Festival weer nieuwe stappen te mogen zetten.