Onze collega's van De Meervaart organiseren Theater Labs voor jongeren en binnenkort een Theater Lab Special samen met Theater Bellevue en en Uitgeverij IT&FB. We zijn samen op zoek naar 12 Amsterdamse jongeren in de leeftijd van 16-23 jaar die willen meewerken aan het schrijven en spelen van een montage voorstelling.

Een spelersgroep en schrijversgroep weken gedurende drie maanden, samen met twaalf andere Amsterdamse jongeren, toe naar een voorstellingsreeks in de Bellevue en de Meervaart . Het traject bestaat uit workshops, schrijfsessies en het monteren van de presentatie. Research, samenwerking en persoonlijke ontwikkeling staan in deze reeks centraal.

Om de week komen de makers/spelers uit de spelersgroep en schrijvers uit de schrijversgroep bij elkaar en werken ze op de vloer met de geschreven teksten. Een proces van uitproberen op de vloer en herschrijven. De teksten zijn dus constant in ontwikkeling! De teksten vormen het materiaal voor de uiteindelijke montagevoorstelling. 

De schrijvers worden begeleidt door theatermaker Sheralynn Adriaansz en de montage wordt gedaan door theatermakers/toneelschrijvers Birgit van der Jagt en Heleen van Wiechen. 

Schrijf je gauw in, 25 okotober is de Kick-off van dit project
> klik hier

*BELANGRIJK: Wil je meedoen? Geef dan bij je aanmelding aan of je gedurende het Lab wil spelen of schrijven. Kortom; wil je ingedeeld worden in het spelersteam OF in het schrijversteam. 

OVER BIRGIT VAN DER JAGT
Birgit van der Jagt is theaterdocent, regisseur én toneel-en scenarioschrijver. Ze is inmiddels meer dan 20 jaar op verschillende plekken actief als theatermaker. Bij Meervaart Studio en Meervaart Jong maakt Birgit vooral Coming of Age stukken met een luguber randje waar de humor zeker niet ontbreekt. De laatste voorstelling was een samenwerking met Jakop Ahlbom Company. 

SHERALYNN ADRIAANSZ
Sheralynn is een autodidact theatermaker die trajecten volgde bij DEGASTEN, Bijlmer Parktheater, Speeltheater Holland en Likeminds – De Factory. De afgelopen jaren ontwikkelde ze zich verder als theatermaker onder de vleugels van Likeminds. Haar voorstellingen zijn vaak theatrale vertellingen waarin ze, met een vleugje humor, kritisch kijkt naar maatschappelijke kwesties. Hierbij zet ze (een deel) van haar persoonlijke verhaal in, om grote maatschappelijke kwesties aan te kaarten.

OVER HELEEN VAN WIECHEN
Heleen maakt het liefst voorstellingen op locatie, met taal die rondom zo’n plek leeft. Van interviews tot snelkookschrijfsessies: alles kan materiaal zijn voor een nieuwe theatertekst, die altijd gaat over de wereld om ons heen. Naast haar werk als theatermaker, geeft ze schrijf- en acteerworkshops, werkt ze voor Uitgeverij it&fb en start ze dit najaar een community-project, samen met een fotograaf en een interviewer, dat ongetwijfeld ook uitloopt op een boek.

Het Theater lab is een samenwerking tussen Meervaart (afdeling Meervaart Jong) Theater Bellevue en Uitgeverij IT&FB.