Smoezen met... Hannah van Wieringen

Smoezen met…


Hannah van Wieringen. Van di 25 sept t/m za 20 okt is haar nieuwe voorstelling Als vrouwen vrienden zijn te zien in Bellevue Lunchtheater.

Je bent terug bij Bellevue Lunchtheater na Mahler en Kokoschka! Hoe is dat?

Fijn! Het Lunchtheater is een unieke plek. Nergens anders kun je midden op de dag een voorstelling lang verdwijnen. De dag raast door en ondertussen kun je nadenken, middenin al die drukte.

Sta je er anders in na zo’n groot succes?
Ik voel me vereerd door alle fijne reacties die we hebben gekregen, maar eigenlijk begin je met iedere voorstelling gewoon weer op nul. Je moet opnieuw een vorm zoeken voor datgene waar je het over wilt hebben.

Wat was je inspiratie voor Als vrouwen vrienden zijn?
Dit stuk begon met columns, die ik voor de Theatermaker schreef. Ik wilde laten zien hoe vriendschap eruit ziet. Dat er een soort intiem gebied is waar liefde en vriendschap bijna in elkaar overlopen.

Vriendschap is nogal belangrijk in mijn leven. Het is een onbegrijpelijk iets, nietwaar? Die diepe verwantschap met iemand te voelen. Na een jaar een gesprek zo weer op kunnen pikken, alsof je elkaars radiofrequentie voor altijd ergens hebt opgeslagen. Deze voorstelling is een eerbetoon aan vriendschap, het gewicht én de lichtheid ervan.
Ik hoop dat iedereen de zaal uitloopt met zin om zijn vriend of vriendin weer te zien. 


Hoe is het om samen te werken met Eva Marie de Waal en Janneke Remmers?
Dat zijn twee nógal geweldige tekstacteurs, dus ik ben een blije schrijver!

Als vrouwen vrienden zijn is van di 25 t/m za 20 okt te zien in Bellevue Lunchtheater. Meer info en kaarten: theaterbellevue.nl/alsvrouwenvriendenzijn