"Je voelt hoe diep kritiek een mens kan raken" ★★★★ Volkskrant

Dans op Dinsdag: I Can See Myself Through Your Eyes

Cecilia Moisio, Ineke Vandoorn
6 feb
20:30
  • di 6 feb
    20:30 - 21:30
    Grote Zaal
    Geweest

Regisseuse en choreograaf Cecilia Moisio en zang improvisator Ineke Vandoorn onderzoeken structuren van macht en kritiek in hun duet I Can See Myself Through Your Eyes: een multidisciplinaire voorstelling die beweging, zang en tekst op een sterke en eigenwijze manier combineert.

"Je voelt hoe diep kritiek een mens kan raken"
★★★★ Volkskrant

Vandaag de dag wordt iedereen geacht een mening te hebben. Tegelijkertijd maken moderne communicatiemiddelen het voor iedereen makkelijker zijn of haar mening te delen. Deze paralellen creëren een uitdaging, zeker voor een kunstenaar: hoe gaan we om met de constante stroom van meningen en kritieken? En veranderen we ons gedrag als we weten dat we worden bekeken?

Typerend voor Moisio’s werk zoomt de voorstelling in op de menselijke geest vanuit een sociologisch perspectief en vertaalt dit naar een theatrale vorm en choreografische ruimte. Vandoorn geeft daarbij een stem aan de innerlijke wereld van beide spelers. Door de uitwisseling van disciplines vindt het duo een nieuwe taal die stem en beweging combineert. Het resultaat is een origineel, multidisciplinair experiment, dansvoorstelling en concert ineen, die de existentiële vraag stelt: zijn wij autonome mensen of alleen een weerspiegeling van de meningen die andere over ons hebben?
 

Credits

concept, performance Cecilia Moisio, Ineke Vandoorn
dramaturgie Vincent Wijlhuizen
muziek Ineke Vandoorn
soundscapes Joni Vanhanen
video, lichtontwerp Mark Thewessen
met steun van Amsterdams Fonds voor de Kunsten, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSB Fonds and Dansmakers Amsterdam

Wonderful performance, meaningful work
★★★★ Theaterkrant

Meer over de makers

Typerend voor Moisio’s werk zoomt de voorstelling in op de menselijke geest vanuit een sociologisch perspectief en vertaalt dit naar een theatrale vorm en choreografische ruimte. Vandoorn geeft daarbij een stem aan de innerlijke wereld van beide spelers. Door de uitwisseling van disciplines vindt het duo een nieuwe taal die stem en beweging combineert.

Het resultaat is een origineel, multidisciplinair experiment, dansvoorstelling en concert ineen, die de existentiële vraag stelt: zijn wij autonome mensen of alleen een weerspiegeling van de meningen die andere over ons hebben?