Eerste Halve Finale AKF Sonneveldprijs 2019

Lisa Ostermann / Meester Alex / EMMA
Neem plaats op het pluche en maak kennis met de talenten van de toekomst!
vr 5 apr 20:30
  • vr 5 apr
    20:30
    Vanavond met: Lisa Ostermann, Meester Alex, EMMA
    Grote Zaal

De zes halve finalisten van de AKF Sonneveldprijs strijden tijdens de halve finales om een plek in de grote finale in De Kleine Komedie. Wie van hen maakt na vanavond nog kans op de felbegeerde AKF Sonneveldprijs?

 DE ZES FINALISTEN 
Vrij 5 april: Lisa Ostermann, Meester Alex, EMMA
Zat 6 april: Rikkert van Huisstede, Rosa da Silva, Bart Melief

In iedere halve finale treden er drie kandidaten op met een programma van ongeveer 30 minuten. Na afloop van de tweede halve finale maakt de juryvoorzitter de drie finalisten bekend.

 PROGRAMMA VR 5 APRIL 


Lisa Ostermann - Meedoen
In Meedoen beschouwt Lisa manieren waarop mensen met elkaar mee proberen te doen. Die werken niet altijd, maar succes bestaat uit het aaneenrijgen van mislukkingen zonder het enthousiasme te verliezen. Je moet erin geloven, anders wordt het niks. (Zin één is van Lisa, zin twee is half van Lisa en half van Winston Churchill, zin drie is van Alles is Liefde.)

EMMA - This is Y
Je bent niemand, totdat iemand van je houdt.
Je bent niemand totdat iemand om je geeft.
Je bent niemand in de wereld, totdat anderen je zien,
Tot een ander je bevestigt dat je leeft.

Kunnen, en durven we nog echt authentiek te zijn? EMMA brengt een muzikale hunkering naar liefde, geborgenheid en verbinding. Generatie Y gevangen in close harmony.

Meester Alex - Ben ik in één keer die gast
Meester Alex is die gast met een baard en een hoed. Maar hij is ook die gast die kan dansen, die graag ontbijt met chipskruimels uit zijn onderbroek, die gedichtjes schrijft, die kan zingen, en die moeiteloos een achterwaartse flikflak doet. Zo'n gast. Hij is bovendien zo'n gast die kan rappen, waarbij hij zich laat begeleiden door Lucas Thijs met gitaar en zang. In de voorstelling Ben ik in één keer die gast heeft Alex het over de rollen die men in het leven aanneemt en de verwachtingen die daarbij horen. Hierin geeft hij op humoristische en soms verwarrende wijze een eigen kijk op dat wat men 'ik' noemt.

Wie van hen maakt na vanavond nog kans op de felbegeerde AKF Sonneveldprijs?