Een geestige, onthutsende en actuele voorstelling over de keerzijde van de Nederlandse verzorgingsstaat

Sociaal Kapitaal

Mugmetdegoudentand / Eva Marie de Waal / Sieger Sloot / Marlies Heuer
10 apr
-
13 apr
Data & kaarten
 • wo 10 apr
  20:30
  Grote Zaal
  Geweest
 • do 11 apr
  20:30
  Grote Zaal
  Geweest
 • vr 12 apr
  20:30
  Grote Zaal
  Geweest
 • za 13 apr
  20:30
  Grote Zaal
  Geweest
Meer speeldata

Sociaal Kapitaal is een geestige, actuele voorstelling over hoe je vast kan lopen in de Nederlandse verzorgingsstaat.

Een geestige, onthutsende voorstelling over de keerzijde van de Nederlandse verzorgingsstaat

Nederland is een prachtland. Het land van de kansen. Waar niemand in de goot hoeft te belanden als je een beetje je best doet, toch?

Dat is niet het geval bij Arthur en Wilma. Ze hebben er een puinhoop van gemaakt: openstaande rekeningen, ongeopende post en een baby op komst terwijl hun zoon Jordy een uithuisplaatsing boven het hoofd hangt. Ze zijn in beeld bij alle hulpinstanties. Dus nu komt het goed, nietwaar?

Hulpverleners Guusje en Jan-Willem geloven beiden in hun taak én in zichzelf. Hoe ver kunnen en willen zij gaan om Arthur en Wilma te helpen?

“U klinkt als een verstandig persoon en toch laat u zoveel voordeel lopen? Heeft u al een verzekering? 10.000 Nederlanders zijn u al voorgegaan. U betaalt bij ons de eerste drie maanden slechts de helft. Hoe vindt u dat klinken? Heeft u al een iPad? U bent toch geen dief van uw eigen portemonnee?”

 

Credits

tekst en spel Eva Marie de Waal, Sieger Sloot
scriptbegeleiding Joan Nederlof
regie Marlies Heuer
muziek Bauke Moerman
toneelbeeld Christiaan Klasema

 IN DE PERS 

"Sociaal Kapitaal is een mooi, licht satirisch theaterstuk over het wel en wee van een probleemgezin. (...) De regie van Marlies Heuer is op een lichte manier bevreemdend en Bauke Moerman componeerde een sterke soundscape." De Volkskrant

"Sociaal Kapitaal betreedt een moeilijk pad, maar doet dit met humor en gevoel. De tekst is kritisch en actueel, en zet aan tot denken over het leven van die kleine mensjes op deze grote aardbol." Theaterkrant

Foto: Sanne Peper
Foto: Sanne Peper
Foto: Sanne Peper
Foto: Sanne Peper
Foto: Sanne Peper

Meer over de makers

Mugmetdevuurvliegen in samenwerking met Mugmetdegoudentand

Onder de noemer ‘Mugmetdevuurvliegen’ begeleidt Mugmetdegoudentand een aantal aan de groep verwante jonge acteurs, schrijvers en regisseurs. Het gezelschap gaat graag de dialoog aan met jonge makers. Op deze manier verrijkt de Mug zichzelf, maar draagt ook eigen kennis en ervaring over op een jongere generatie.