vr 27 mrt - zo 29 mrt

Let's Play

Booi Kluiving
27
mrt
-
29
mrt
 • vr 27 mrt
  20:30
  Klein Bellevue
 • za 28 mrt
  20:30
  Klein Bellevue
 • zo 29 mrt
  15:00
  Klein Bellevue

Let’s Play a game.

 In de pers 
Kluiving toont de verleidingskracht van de virtuele wereld waar aanvankelijk alles mogelijk is Theaterkrant

Op zoek naar betekenis in het leven streamt Itsyaboybooi vanaf zijn slaapkamer games. Hij is nog niet zo succesvol, hij heeft 44 volgers. Dan ontmoet hij mede-gamer Jizzlord22, die hem inwijdt in een game die anders is dan alle anderen… Zijn achterban groeit maar de vertwijfeling slaat toe. Hoe kan het dat het spel zo veel van hem weet?

In Let’s Play duikt theatermaker Booi Kluiving (KEK) in de wereld van de let’s players: Youtubers die zichzelf filmen terwijl ze aan het gamen zijn. Aan de hand van zijn streamer-alterego Itsyaboybooi onderzoekt hij de populariteit van let’s players zoals PewDiePie, Markiplier en Ninja. Samen met virtueel speler Maurice Vonk en scenograaf/grafisch vormgever Kars van den Heuvel brengt hij op de speelvloer een bizarre virtuele wereld tot leven waarin zijn personage zichzelf steeds verder verliest. Tot niet meer helder is wat nog spel is, en wat realiteit.

Hoe ver ga je om populair te zijn en volgers te krijgen? Wat zegt deze game eigenlijk over hem, over zíjn zoektocht in het leven? En is er nog een weg terug? Het jonge, interdisciplinaire team brengt met deze voorstelling de gamewereld in het theater.

Voor gamers, streamers en iedereen die van spelen houdt, maar ook voor niet-gamende theaterliefhebbers die zich in nieuwe werelden willen begeven.

Credits

concept, tekst en spel Booi Kluiving
virtueel spel Maurice Vonk
scenografie Kars van den Heuvel
digitaal concept Abel Enklaar
eindregie Thijs de Wit
tekstbegeleiding Rik van den Bos

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie