Dans op Dinsdag

Fields

Astrid Boons / Korzo
5 nov
20:30
  • di 5 nov
    20:30 - 21:25
    Grote Zaal
    Geweest

In het poëtische en abstracte Fields versmelten de dansers met hun omgeving. Lichamen, ruimte en tijd lijken transparant te worden en doorbreken elkaars grenzen.

In een spel van dans, muziek en licht creëert Boons beelden die alle zintuigen prikkelen en associaties ontfutselen die wegglippen zodra je ze wilt pakken.
 

Het werk van de Vlaamse Astrid Boons komt direct voort uit de emotionele en fysieke staat waarin de danser verkeert. De toeschouwer wordt zo dicht betrokken bij de transformaties die de danser doormaakt.

Boons danste onder meer bij Dansgroep Amsterdam, NDT2 en GöteborgsOperans Danskompani voordat ze zelf aan de slag ging als dansmaker. Twee jaar geleden werd dit kersverse talent in Nederland geïntroduceerd door Korzo. Boons overdonderde met een originele, uiterst precieze bewegingstaal in de intense en intrigerende duetten Rhizoma en Vestige.


 IN DE PERS 
"Fascinerende, sculpturale poses, prachtig beheerst uitgevoerd. (…) Het is het origineelste en rijpste werk van de avond: goed doordacht, mooi opgebouwd en zeer afgewogen; geen enkele scène voelt overbodig." ★★★★ de Volkskrant over Rhizoma

"Astrid Boons overtuigt met haar zeer intrigerende duet." Theaterkrant over Vestige

Lichamen, ruimte en tijd lijken te versmelten in poëtische, associatieve voorstelling

Onderdeel van:
Dans op Dinsdag

Credits

choreografie, concept Astrid Boons
dans Carolina Mancuso, Karolina Szymura, David Ledger, Christian Nujster
compositie Miguelángel Clerc Parada
lichtontwerp Bas Vissers
kostuumontwerp Min Li
dramaturgisch advies Fabienne Vegt 

Fields is een Korzo productie en wordt financieel mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten.

 

Meer over de makers

Astrid Boons (Antwerpen, 1988) begon haar dansopleiding aan de Koninklijke Balletacademie in Antwerpen en vervolgde haar studie bij Codarts in Rotterdam. Astrid heeft gedanst bij Dansgroep Amsterdam, Nederlands Dans Theater en GöteborgsOperans Danskompani. Momenteel is ze gastartiest bij Tanztheater Wuppertal Pina Bausch. Astrid werkte met verschillende choreografen zoals Saburo Teshigawara, Jirí Kylián, Lightfoot/Leon, Ohad Naharin, Hans Van Manen, Johan Inger, Ina Christel Johannessen, Michael Keeghan-Dolan, Ivan Perez, Marina Mascarell, Richard Siegel, Marie Chouinard, Alexander Ekman, Itzik Galili en Regina Van Berkel.

In 2014 begon Astrid met choreograferen. Haar eerste werk, Alina, werd direct geselecteerd voor een finaleplaats voor het International Competition for Choreographers Hannover. Vanaf 2017 heeft Astrid een residentieplek als choreograaf in Korzo te Den Haag. Voor haar duet Rhizoma ontving ze de BNG Bank Dansprijs 2017 en de Piket Kunstprijs 2017 voor aanstormend talent. Haar werk Vestige ging in de herfst van 2017 in première en werd door Het Parool uitgelicht in de top 5 voorstellingen van 2017. Voor het CaDance festival 2019 maakt ze haar eerste avondvullende werk Fields.


Korzo producties is één van Nederlands grootste dansproducenten voor jonge en toonaangevende choreografen. Al 30 jaar is het een naam die verbonden is aan de nieuwste generatie dansmakers en aan initiatieven die de Nederlandse dans van een nieuwe impuls voorzien. Vanuit thuisbasis Den Haag werken choreografen aan nieuwe voorstellingen en brengen deze op tournee in binnen- en buitenland. Vol inspiratie, vitaliteit en met betrokkenheid, openheid, diversiteit en een oog voor talent brengt Korzo het publiek dicht bij deze getalenteerde artiesten.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie