Foto: Ernest Potters
Dans op Dinsdag

Portraits

Corpo Máquina | Guilherme Miotto
28 jan
20:30

Vijf danseressen en drie jongens van de straat. Voor de ogen van hun publiek tasten ze elkaars belevingswereld af. Feilloos informeren de academisch getrainde dansers-lichamen en de door het leven opgeleide jonge mannenlijven elkaar over wat ieder met zich meedraagt.

Zwaarte en veerkracht, gêne en nieuwsgierigheid, onrust en lef. Hun bewogen geschiedenissen ballen zich samen tot een verlangen naar vrijheid en geborgenheid.

Als mens heb je niet voor het zeggen waar je geboren wordt en in welke omstandigheden. Toch bepaalt dat voor een groot deel hoe je leven zal zijn. Als je het zo bekijkt, kunnen we misschien anders naar elkaar kijken. Maakt niet juist ook de blik van een ander wie je kan zijn? Met Portraits nodigt Corpo Máquina ons uit om de portretten van acht jonge mensen te zien.

Een ontmoeting tussen vijf dansers en drie jongens van de straat..

Onderdeel van:
Dans op Dinsdag

Credits

choreografie Guilherme Miotto
dansers Georgia Begbie, Gaëlle Callewaert, Ismail El Fartazi, Ahmed El Hassani, Said El Yousfi, Julia van Rooijen, Simone O Toole, Kelly Vanneste
scenografie en licht Erik van de Wijdeven
soundscape Justin Wiggan
dramaturgie Moos van den Broek
repetitor Evangelos Biskas

Portraits is een avondvullende cross over tussen uiteenlopende dans- en bewegingsvormen. De voorstelling is de opvolger van .Ball waarin choreograaf Guilherme Miotto werkte met freestyle voetballer Nasser el Jackson en Even Worse waarin hij werkte met drie b-boys. In Portraits brengt hij voor het eerst onbevangen bewegers en geschoolde performers samen

Meer over de makers

Onder de naam Corpo Máquina bouwt choreograaf Guilherme Miotto samen met sociaal werker Amine Mbarki en Heleen Volman aan een groeiende community van makers, performers en publiek.

Corpo Máquina is er van overtuigd dat in ieder mens een danser schuilt die in staat is om muren omver te werpen, schotten neer te halen en vastgeroeste vormen en verhoudingen tussen mensen te doorbreken.

Met voorstellingen, (sociaal-)artistieke projecten en maatschappelijke trajecten brengt Corpo Máquina mensen, werelden en invalshoeken samen die elkaar elders niet vanzelfsprekend ontmoeten.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie