Lonneke van der Palen
di 7 apr - wo 8 apr

The Biggest Lawsuit On The Planet

Firma MES
7
apr
-
8
apr
  • di 7 apr
    20:30
    Grote Zaal
  • wo 8 apr
    20:30
    Grote Zaal

Overal ter wereld staan op dit moment jonge mensen op om zich in te zetten voor het klimaat. In Amerika is de zestienjarige Jayden F. al jaren bezig de regering Trump aan te klagen voor de klimaatverandering. Deze rechtszaak, die nog steeds voortduurt en ook wel The Biggest Lawsuit On The Planet wordt genoemd, is het uitgangspunt voor de nieuwe documentaire voorstelling van Firma MES.

Met advies van (klimaat)journalist Jelmer Mommers van De Correspondent, onderzoekt Firma MES wat deze en soortgelijke zaken betekenen voor de klimaatproblematiek en voor onszelf. Wat betekent het om een strijd aan te gaan die zoveel groter is dan jij? En wat kunnen wij leren van Jayden F.?

Jongeren klagen de regering aan vanwege de klimaatverandering

Credits

concept Firma MES
regie Thomas Schoots
spel Roos Eijmers, Lindertje Mans

The Biggest Lawsuit On The Planet - Firma Mes
Lonneke van der Palen

Meer over de makers

Firma MES komt uit Den Haag. Ze maken verrassend theater en organiseren van alles daaromheen. Eerder speelden ze onder meer de theatrale reconstructie RISHI. "Genialer en actueler werd theater dit jaar niet" ★★★★★ de Volkskrant over RISHI

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie