Foto: Eddy Wenting, Paulina Matusiak
Een nieuwe tekst van Lot Vekemans

Judas

Theatergroep Suburbia
13 apr

Al tweeduizend jaar is er geen sterveling die zijn kind Judas noemt. Waarom werd die naam een icoon van verraad? Wat hield zijn verraad precies in? Wilde Judas werkelijk Jezus de dood injagen? Wat waren zijn motieven toen hij de fatale kus gaf?

Meer dan twee millennia later neemt Judas voor het eerst het woord. Hij vertelt ons over zijn leven, zijn vriendschap met Jezus, en over grootse plannen om de wereld te verbeteren. En confronteert ons met de Judas in onszelf.

Judas is geschreven door Lot Vekemans, Nederlands’ meest gespeelde toneelschrijfster. Zij maakt van de historische figuur Judas een man die het publiek bij de kladden vat. Ontroerend en grappig tegelijkertijd.

Meer dan twee millennia later neemt Judas voor het eerst het woord

Credits

tekst Lot Vekemans
regie Albert Lubbers
spel Justus van Dillen
decorontwerp Herbert Janse
kostuumontwerp Dorien de Jonge

 In de pers 

"Regisseur Albert Lubbers heeft terecht vertrouwd op de krachtige tekst van Vekemans en het aardse spel van Van Dillen. Judas leeft in het nu. Suburbia's tekst en spel zijn virtuoos." ★★★★ Het Parool

"Acteur Justus van Dillen is de perfecte Judas: slinks, maar totaal geloofwaardig." ★★★★ De Volkskrant 
 

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie