© Mounir Raji

Guilty Until Proven

Orkater / Sir Duke
8
jan
-
11
jan

Wie bepaalt wanneer iemand schuldig is? De publieke opinie, de media, de rechter of laat je je leiden door je eigen perspectief? En wat maakt schuldig, de trekker overhalen of de kogels laten slingeren?

Op een late avond wordt in een besloten ruimte een lijk gevonden. De dader bevindt zich onder de aanwezigen. Een ontwrichtende gebeurtenis die in moordend tempo de onderlinge verhoudingen op scherp zet. Wie kan voor het ochtendlicht zijn onschuld bewijzen of zich van zijn schuld ontdoen?

De suspense wordt opgevoerd door vervreemdende soundscapes, waarin Boom Bap en film noir elkaar ontmoeten. Orkater/Sir Duke pint je vast op je stoel in een beeldende voorstelling waarin rewind, fast forward en skip intro het tempo bepalen.

Geïnspireerd op de klassieker Murder on the Oriënt Express van Agatha Christie

Credits

regie Nita Kersten
concept, tekst Orkater / Sir Duke
dramaturgie Esther Duysker
spel, muziek Francesca Pichel, Dionne Verwey, Gery Mendes, Abdelkarim el Baz e.a.
compositie Francesca Pichel, Gery Mendes
muzikale leiding Gery Mendes
choreografie Dionne Verwey

Meer over de makers

Sir Duke bestaat uit regisseur Nita Kersten, schrijver Esther Duysker en makende acteurs/muzikanten Gery Mendes, Dionne Verwey en Francesca Pichel. In hun voorstellingen kiest het muziektheatercollectief verhalen uit het verleden met een actueel thema als vertrekpunt. De rijke sound van pop, soul, hip hop en funk klinkt door in de nieuwe composities. Sir Duke wil haar publiek verrassen met verfrissende verhalen, klanken en perspectieven.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie