Foto: Hans Boddeke

Het Verhaal van Erica Speen (een remake)

Circus Treurdier
Een spiksplinternieuwe, maar oerconservatieve voorstelling.
wo 4 dec - zo 15 dec

Bereid u voor op een zeer truttige avond, vol nostalgische songs, Oud-Hollandsche dijenkletsers en ingesleten rolpatronen. Zoals u van Circus Treurdier gewend bent, is er ook een barretje waar u uw vertrouwde borreltje kunt halen met een oud nootje. 

 LET OP 

Dit is een voorstelling op locatie: 

Dansmakers Amsterdam

Gedempt Hamerkanaal 203
1021 KP Amsterdam

In Het Verhaal van Erica Speen (een remake) proberen de jong belegen muziektheatermakers met hun tijd mee te gaan. Ze zetten hun meest vooruitstrevende beentje voor, maar blijken toch behoorlijk vastgeroest.

Het oude kinderboek Het Verhaal van Erica Speen wordt (opnieuw) op de planken gebracht. Over het opstandige pubermeisje Erica Speen dat samen met haar oerconservatieve ouders in een oerconservatieve gemeenschap woont. De rebelse Erica vindt dat het anders moet en wil de oude wereld omver werpen. Ze breekt muren af en verlegt de horizon. Maar was dit wel zo'n goed idee?

Special guest: auteur JJ Daalder, die Het Verhaal van Erica Speen nieuw leven inblies door het over te schrijven en opnieuw uit te geven.

Een spiksplinternieuwe, maar oerconservatieve voorstelling van Circus Treurdier!

Credits

tekst, spel, muziek Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen, Valérie Pos
regie Suze Milius
vormgeving Janne Sterke

Meer over de makers

Circus Treurdier is een Amsterdams muziektheatercollectief, dat landelijke bekendheid verwierf met de zwart-komische VPRO televisieserie TreurTeeVee. In hun absurdistische voorstellingen geven zij hun eigenzinnige kijk op de werkelijkheid met een flinke dosis ironie en altijd een zweem van melancholie.