vr 28 feb - do 5 mrt

To Nail (leesvoorstelling)

Joost Sickenga / Marien Jongewaard / De Warme Winkel / Nieuw West / Theater Bellevue
28
feb
-
5
mrt
 • vr 28 feb
  17:30 - 19:00
  Paloni Zaal
 • za 29 feb
  17:30 - 19:00
  Paloni Zaal
 • wo 4 mrt
  17:30 - 19:00
  Paloni Zaal
 • do 5 mrt
  17:30 - 19:00
  Paloni Zaal

Joost II Sickenga (1963) is schrijver van letters en leestekens. Het gaat daarbij altijd om beeldende taal, taal als beeld, bewegende woorden en woorden die niet onbewogen laten. Marien Jongewaard leest zijn nieuwe tekst To Nail.

Een man reist met de trein van Amsterdam naar Leerdam. Hij kijkt naar buiten, hij kijkt naar binnen en denkt. De trein vertrekt. Maar de trein vertrekt niet. Medereizigers klagen en ervaringen botsen. Kortom, de man beleeft een odyssee vol beschuldigingen, bespiegelingen en verwondering.

Meer over de makers

Joost II Sickenga (1963) is schrijver van letters en leestekens. Het gaat daarbij altijd om beeldende taal, taal als beeld, bewegende woorden en woorden die niet onbewogen laten.

In 1990 is hij cum laude geslaagd voor de studierichting Voorheen Audiovisueel van de Gerrit Rietveld Academie. Het examenwerk bestond uit de theatervoorstellingen 'Ha-ha het leven' en 'De woede en de wond'. In 2003 organiseerde hij het Retrospektief Offensief. Dit was een festival waarin een selectie van zijn toneelstukken en liederen werd gelezen door welbekende acteurs en actrices.

In 2005 werd 'Nexlach' gespeeld door Würz, het jaar daarop regisseerde Gerardjan Rijnders 'Bob, Bob, Bob en Bob'. Mugmetdegoudentand speelde in 2016/17 de voorstelling 'Het vervoegde leven'.

Meer informatie is te vinden op de website: www.hahahetleven.nl

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie