Over een inclusief Europa

met o.a. Hedy d’Ancona, Guilly Koster en Samira Rafaela, Mirthe Frese
Europatralala – Europese theaterweek
vr 4 okt 19:00 - 20:00
  • vr 4 okt
    19:00 - 20:00
    Paloni Zaal

Inleidend programma om 19:00 uur in het kader van Europatralala, een Europese week voor liefhebbers, haters en dummies!

Boek dit inleidende programma in combinatie met Play door La Confraternita del Chianti (IT) en krijg op vertoon van uw kaarten een gratis drankje - tussen de voorstellingen door - in de Smoeshaan.

Hoe kunnen we toewerken naar een inclusief Europa? En wat zijn de hindernissen die hiervoor moeten worden weggenomen? Een gesprek met Hedy d’Ancona, Guilly Koster en Samira Rafaela, o.l.v. Mirthe Frese

Politiek in Europa is al een tijdje niet meer exclusief een mannenzaak. In steeds meer landen staat een vrouw aan de top. Tegelijkertijd verscheen onlangs een rapport van Europees Parlement dat er een terugslag is in gendergelijkheid en rechten van vrouwen. Is er veel verbeterd in Europa sinds de eerste feministische golf?

Daarnaast hebben we te maken met een steeds diversere bevolking in Europa. Hoe leeft Europa wel of niet bij de zwarte gemeenschap in Nederland? Wat is de rol van de geschiedenis van Europa hierin?

Presentator Mirthe Frese gaat over deze zaken in gesprek met oud-politica en -Europees Parlementslid Hedy d’Ancona, televisiepresentator, documentairemaker en theaterproducent Guilly Koster en Europarlementariër Samira Rafaela (D66).

Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met Paradiso

Meer over de makers

Hedy d'Ancona was docent sociale geografie en planologie voordat ze full-time politicus werd. Ze was respectievelijk Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Minister van Welzijn, Volksgezondheid en Cultuur, lid van de Eerste Kamer voor de PvdA en het Europees Parlement. Daarnaast was zij aanstichtster van de tweede Feministische Golf en oprichtster van OPZIJ.

Guilly Koster is een Nederlands-Surinaamse acteur, presentator, theaterproducent en opiniemaker en werkte eerder bij de VPRO en Human. De laatste jaren is Koster vooral online actief. Via zijn platform hopz.tv stuurt Koster zijn journalistieke visie de wereld in.

Samira Rafaela heeft zich de afgelopen jaren zowel nationaal als internationaal ingezet om de brug te slaan tussen verschillende gemeenschappen en werelden. Dit deed ze vanuit verschillende posities zoals strategisch adviseur, internationaal trainer en spreker, sociaal ondernemer in Afrika en diversiteitsambassadeur voor D66. Tegenwoordig adviseert ze Politie Nederland op het gebied van veiligheid en inclusie. Sinds 2019 is ze lid van het Europees Parlement.