Foto: Danielle Kwaitaal
première

de Meestervoorspeller

Viggo Waas
9 dec
20:30
  • ma 9 dec
    20:30 - 22:15
    Première
    Grote Zaal
    Geweest

Viggo Waas was jaren ‘de Meestervoorspeller’ op de radio voor Edwin Evers bij Wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen voetbal en Olympische Spelen.

Nu voorspelt hij voor Mattie en Marieke en Q-music elke maandag de belangrijkste sportuitslagen.

Is de Meestervoorspeller Charles Aznavour of de joodse lijkensjouwer in de Tweede Wereldoorlog, is hij een nomade reizend door zijn eigen verleden, of een charlatan gebruik makend van de angst van mensen voor de toekomst … is hij alle vier?


Kijkt de Meestervoorspeller in de spiegel maar ziet hij iemand anders?
Gelooft de Meestervoorspeller vooral in zichzelf?
Is de Meestervoorspeller voorspelbaar?
 

Een cabaret performance met voorspellende waarde

Credits

van, met Viggo Waas

Meer over de makers

30 jaar speelde Viggo Waas samen met zijn vrienden Peter Heerschop, Joep van Deudekom en Eddie B Wahr, als het succesvolle prijzen winnende cabaretgezelschap NUHR. Toen aan die samenwerking een eind kwam dreigde het zwarte gat.

Dat zwarte gat werd opgevuld met structuurloos leven.

Het schrijven van een roman, het schrijven van columns voor allerlei blaadjes en de radio, het presenteren van een radioprogramma, een opleiding tot trainer-coach voetbal, het trainerschap bij een amateurvoetbalclub, een voorzitterschap van een VVE, de dood van zijn moeder, de eenzaamheid van zijn vader, stiekeme optredens, een bezoek aan een parenclub, vakanties, het niet meedoen aan ’Wie is de Mol’, het werken aan zijn relatie, het bijna beëindigen van die relatie.

Nu is het weer tijd om het toneel op te stappen. Het mag misschien vreemd klinken, maar dat vindt hij nog steeds het leukste wat er is.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie