Foto: Anne van Zantwijk

LEEG (lezing)

Timen Jan Veenstra
13 dec
17:30
  • vr 13 dec
    17:30 - 18:45
    Paloni Zaal
    Geweest

LEEG is het sluitstuk van schrijver Timen Jan Veenstra’s vierluik Kronieken van de Stad. Deze middag wordt de tekst door vijf acteurs gelezen, en wordt het tekstboek gepresenteerd.

LEEG  is een poëtische tekst over de laatste mens. Disfunctioneel, zwartgallig en depressief. Maar niet zonder hoop, of moed.

Het is makkelijk tot een einde te komen in onze moderne wereld. Vooral omdat we er gebrand op lijken te zijn er zelf een eind aan te maken. LEEG gaat over het ‘wat daarna’. Wanneer de laatste mens verdwenen is, wie of wat blijft er dan over om ons te herinneren? Zijn wij het herinneren überhaupt waard?

Timen Jan Veenstra presenteert deze nieuwe tekst na een korte periode van lezingen en repetities met vijf acteurs en regisseur Liliane Brakema. De tekst wordt gelezen door: Julia Akkermans, Justus van Dillen, Jouman Fattal, Simon Heijmans, Niek van der Horst

LEEG maakt onderdeel uit van een drieluik dat Timen Jan Veenstra ontwikkelt vanuit van de nieuwe makersregeling van het Fonds Podiumkunsten. 

lezing en boekpresentatie LEEG

 

Meer over de makers

Timen Jan Veenstra (1984) studeerde in 2009 af als toneelschrijver aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In zijn teksten neemt hij maatschappelijke thematiek als uitgangspunt. Zijn taal is poëtisch maar altijd gegrond in de werkelijkheid.

Door middel van interviews, buurtonderzoek en allerhande speurwerk reconstrueert hij complexe gebeurtenissen die anders verborgen zouden blijven in de chaos van de moderne wereld.

Timen schreef onder meer voor Toneelschuur Producties, Over het IJ Festival, de Toneelmakerij, Theater Bellevue, De Utrechtse Spelen, Urban Myth en het Fringe Festival. Daarnaast is hij artistiek leider van De Tekstsmederij.

Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie