Foto: Annaleen Louwes

Drie Zusters

Toneelschuur Producties / Eline Arbo
di 15 dec - zo 20 dec

Eline Arbo maakt na haar theaterhit Weg met Eddy Bellegueule (Regieprijs 2020) opnieuw een eigen radicale theaterbewerking. Ditmaal van Drie Zusters, de klassieker van Anton Tsjechov. Arbo trekt in haar voorstelling een parallel tussen Tsjechovs drie zussen die op een beter leven hopen en de positie van vrouwen in onze huidige tijd.  

Waarom staat Nederland op plaats 38 op de wereldlijst van economische ongelijkheid tussen man en vrouw? Waarom ontwikkelt de emancipatie zich hier niet sneller? Vinden we het wel prima zo? Denken we dat het niet kan? Waarom staan we stil en dromen we van betere tijden, net zoals de drie zusters in Tsjechovs stuk?

Een politieke voorstelling die, zoals we eerder hebben gezien bij Eline Arbo, ook licht, humoristisch en muzikaal zal zijn.  Met een achtkoppige cast, waaronder Diewertje Dir, Sarah Janneh en Keja Klaasje Kwestro als de drie zussen. 

 In de pers 

“Ze durft repertoire rigoureus om te buigen en kiest voor uitgesproken vormen” NRC

“Arbo drukt ons met de neus op de feministische feiten” het Parool

“In taal en toon heeft Arbo de melancholie van het machteloze ‘naar Moskou (..) omgebogen naar een krachtig verlangen” Trouw

“Theatraal is hij zeker. En superexpressief” ★★★ de Volkskrant

“Radicaal, enerverend en muzikaal” Scenes

Een radicale theaterbewerking van Tjechovs klassieker

Credits

tekst Anton Tsjechov 
regie, bewerking Eline Arbo 
met Diewertje Dir, Sarah Jennah, Keja Klaasje Kwestro, Matthijs IJgosse, Benjamin Moen, Sander Plukaard, Ntianu Stuger, Mees Hilhorst 
decor Sarah Nixon  
lichtontwerp  Varja Klosse 
kostuums Rebekka Wörmann 
muziek Thijs van Vuure 
dramaturgie Thomas Lamers  

Meer over de makers

Eline Arbo (1986) is afkomstig uit Tromsø, een kleine stad boven de poolcirkel in het Noorden van Noorwegen. Na een studie Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Oslo, verhuisde Arbo naar Amsterdam voor haar studie aan de Regie Opleiding van de Theaterschool Amsterdam die zij in 2016 succesvol afrondde. In 2017 debuteerde zij zeer succesvol bij Toneelschuur Producties met Het lijden van de jonge Werther, waarvoor zij de BNG Bank Theaterprijs 2018 won. In het najaar 2018 tourde haar tweede productie De Revolutionairen.  In het voorjaar 2020 regisseerde zij een eigen bewerking van Weg met Eddy Bellegueule, de succesroman van Edouard Louis. Deze voorstelling werd bejubeld door pers en publiek en trok vrijwel overal uitverkochte zalen. Eline werkt ook buiten de Toneelschuur bij NNT RAW en in Noorwegen. Vanaf 2021 wordt Eline een van de vaste regisseurs bij het Nationale Theater.