Foto: Les Adu

Puppet Playground

Een initiatief van Pop Arts Festival
Op locatie: De Brakke Grond
vr 2 okt

Voor de derde keer organiseert het Pop Arts Festival: Puppet Playground. Een beeldende theatercarrousel van aanstormende makers. Ontdek nieuwe concepten, experimenten en work-in-progress in een route door de Brakke Grond.

LET OP: Deze voorstelling speelt op locatie
 De Brakke Grond -
Nes 45, Amsterdam

 Routes
Het publiek wordt verdeeld over verschillende routes door het gebouw. Elke route bezoekt 4 van de 6 makers. Ter plaatste kan een keuze gemaakt worden. 

Puppet Playground is een initiatief van Pop Arts Festival, vooruitstrevende voorstellingen uit de wereld van het poppen- en objectentheater. Lees hier meer over het festival. Puppet Playground wordt mede mogelijk gemaakt door Feikes Huis, Theater Bellevue en de Brakke Grond.

 Programma 

Ugo Dehaes - Forced Labor: Arena  
In Forced Labor zie je een choreografie waarin alle artiesten vervangen zijn door kunstmatige intelligentie en robots. Loop langs de verschillende robots die hard oefenen om danser te worden.


  
Wensley Piqué - Granma 
In een enerverend poppenspel vertelt Wensley het verhaal van een oude vrouw (Granma) die vereenzaamt in haar slaapkamer. Ze wacht, maar voor ze "gaat" wilt ze nog één keer haar enige zoon zien.

Liesbeth Vreeburg, Julie Kurris - Land van Glas
Een muzikale trip in een installatie van glas en metaal. Een zoektocht naar de grenzen tussen schoonheid, gevaar en fragiliteit.


 
Martine van Ditzhuyzen, Linde Schinkel - Poor Thing
Terwijl live-gezongen muziek klinkt, onthult een magische secretaire vol spullen betoverende stillevens tussen schoonheid en vergankelijkheid. Met liederen van Dowland, begeleid door de luit.



Menzo Kircz - Mo-Bi-Le 
Het werk van Menzo Kircz draait rond de fysieke de/re-constructie van de dingen rondom, in een poging de wereld beter te begrijpen. Voor Puppet Playground probeert hij de Melkweg opnieuw te maken, samen met u.


Krapp - Marry
In 1816 schreef Mary Shelley haar Frankenstein, en werd daarmee de moeder van het sciencefictiongenre. Wij zien haar angsten gereflecteerd in onze tijd. Als ze vandaag had geleefd, hoe zou haar nachtmerrie er dan uitzien?