Foto: Caroline Bijl

Desiree

Magne van den Berg / René van ‘t Hof / Rudolphi Producties
di 5 jan - za 16 jan

Een stuk over twee broers en een vrouw.

Een man woont alleen in het huis van zijn overleden moeder, tussen al haar oude spullen. Hij is in de rouw en heeft besloten niet langer deel te nemen aan de maatschappij. Zijn geslaagde jongere broer zoekt hem met vervelende regelmaat op. Ondanks de afstand tussen de twee proberen de mannen nader tot elkaar te komen. Ze praten wel, maar zeggen weinig.

Op een dag staat de geslaagde jongste broer met zijn nieuwe vrouw in de deuropening. Haar naam is Desiree. De vurig gewenste.

Magne van den Berg is een van de vaste theatermakers bij Rudolphi Producties. Na vier succesvolle voorstellingen: De lange nasleep van een korte mededeling, Mijn slappe komedie…, Met mijn vader in bed, Liefdesverklaring (voor altijd) werkt ze voor Desiree opnieuw samen met René van ’t Hof. Beiden hebben een achtergrond in de mime, kunnen goed overweg met het minimale, en hebben een voorkeur voor het komisch-tragische.

Het verleden is een kamer waar je nooit uit komt

Credits

tekst Magne van den Berg
spel René van ’t Hof, Bram Coopmans, Nimuë Walraven
regie Paul Knieriem
dramaturgie Janine Brogt
vormgeving Julian Maiwald
kostuums Bernadette Corstens
in samenwerking met Het Nationale Theater

Meer over de makers

Magne van den Berg (Enschede, 1967) studeerde in 1994 af aan de Mime Opleiding AHK in Amsterdam. Tot 1999 schreef en speelde ze haar eigen voorstellingen. Vanaf 2006 is ze zich volledig gaan richten op het schrijven.

In 2008 won ze de laatste H.G. Van der Viesprijs voor De lange nasleep van een korte mededeling, de tekst werd vertaald naar het Duits en het Engels en in zowel Duitsland en Schotland opgevoerd. De toneeltekst Met mijn vader in bed (wegens omstandigheden) werd in 2014 geselecteerd voor het Neue Stücke Festival Wiesbaden en genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs 2014.

In 2016 won ze de Taalunie Toneelschrijfprijs met Ik speel geen Medea. Naast het schrijven van toneel maakt ze voorstellingen i.s.m. theatermaker Nicole Beutler (1:Songs, PIECE, Liefdesverklaring, Role Model, Liefdesverklaring (voor altijd)), en jeugdtheater i.s.m. Timothy de Gilde (Gender, Ka-Blamm, Game Over, God?).