Foto: Anneloes van den Adel

Gewoon Remy

Remy Evers
vr 15 okt en za 16 okt

Absurdistisch, beeldend en een vleugje engagement. Een reis door het brein van een jongen die twijfelt of hij volwassen wilt worden. 

Remy Evers (winnaar juryprijs Cameretten 2019) doet in zijn voorstelling Gewoon Remy de ultieme poging om iets van het leven te maken. 

Zijn ouders zeiden altijd dat hij een bijzonder kind was.
‘Remy jij bent een bijzonder kind, jij bent anders dan alle andere kinderen.’

En niet alleen zij zeiden dat, maar ook andere ouders, andere kinderen, leerkrachten en zorginstellingen. Remy barst van de energie en staat te popelen om de wereld te ontdekken, maar eerst moet hij nog even Prins Carnaval worden om zijn overleden vader te eren.

Evers is een prettig mysterieuze figuur die veel meer zegt dan hij vertelt

Het Parool

 "Zijn associatieve voorstelling vol fantasie is én absurd, én beeldend, én verhalend. De opbouw van zijn programma lijkt nonchalant, maar zit heel slim in elkaar. Ontroering en humor vechten om voorrang, hij grossiert in bijzondere beelden, wat aan het eind leidt tot een prachtig hoogtepunt.” uit het Juryrapport Cameretten 2019

Credits

concept, spel Remy Evers
regie Minou Bosua

Meer over de makers

Remy Evers studeerde in 2017 met de absurdistische theatergroep Un, Dos, Stress (onder andere Thijs van de Meeberg en Marco Lopes) af aan de Koningstheateracademie in ‘s-Hertogenbosch. In seizoen 2016/17 tourde hij samen met Minou Bosua (Bloeiende Maagden) door het land met haar voorstelling ‘Minoux’. In 2019 won Remy de juryprijs van het prestigieuze cabaretfestival Cameretten.

Remy is niet alleen in het theater te zien en te horen. Hij was ook acteur in bijvoorbeeld ‘Komt een man bij de dokter’, was gastschrijver bij ‘De Orde van de Dag’ van Het Zuidelijk toneel en Het Nieuw Utrechts toneel en leverde recent nog een vaste bijdrage aan het radioprogramma ‘De Avondklok’ op 100% NL.