Foto: Ernst Coppejans

Boys won't be Boys XL

Rikkert van Huisstede
di 26 okt - do 28 okt

Boys Won't Be Boys is een wervelende collage van jongens en mannen*

Ze zingen, dansen, dichten, grappen, rappen of vertellen in wisselende samenstelling over hun persoonlijke levens. Want het is stoer om je (als man) kwetsbaar op te stellen.

"We mogen er trots op zijn dat we open zijn, lief of flamboyant. De verschillen tussen mannen en vrouwen zijn lang niet zo groot als we onszelf wijsmaken”

Of je nou hetero of homo, a-seksueel of bi-seksueel, bouwplaatsmanager of musicalster, intersekse of transgender, jonge vader of dragqueen bent, niemand past precies in het hokje “man”. De spelers van Boys Won't Be Boys weten inmiddels hoe bevrijdend het is om je open te stellen. Door al die verschillende verhalen doorbreken we vooroordelen en stereotypen en komen we dichter bij elkaar.

Het telefoonnummer 06-42280481 is 24/7 te bereiken voor inspiratie, informatie en voorproefjes van de maatschappelijke beweging en theatervoorstelling. Laat Rikkert voor je zingen, doe een telefonische workshop zelfliefde of deel je eigen verhaal (anoniem).

*waar wij de termen mannen/jongens gebruiken bedoelen we een breed scala aan mensen.

Boys won't be boys - The pictures

Theatermaker Rikkert van Huisstede en filmmaker Sebastian Mulder inspireerden jongeren van 16 en 23 jaar om hun idee van mannelijkheid om te zetten in een pakkend fotoportret. Deze foto’s worden op groot formaat tentoongesteld in de foyer van Theater Bellevue en restaurant De Smoeshaan. 

Boys won’t be boys – the pictures
is een samenwerking met Foam fotografiemuseum, theatergroep Rikkert van Huisstede, Theater Bellevue en café/restaurant De Smoeshaan. Lees meer...

"Met zijn collage/maatschappelijke beweging/happening/ theatervoorstelling heeft Rikkert een krachtig middel in handen om mensen bij elkaar te brengen" Theaterkrant

"Van Huisstede is een innemende performer, en durft zijn persoonlijke urgentie aan een breed maatschappelijke engagement te verknopen" Parool

"Herkenbaar, eigentijds, prikkelend, en eerlijk. [...] Een goede mix van sterke performers" Jury Amsterdam Fringe Festival

Credits

samenstelling, regie Rikkert van Huisstede
cast Allard Medema, Anne Chris van Doesburg, Barry de Bruin, Bas Mastboom, Brandon Delagraentiss, Ezra Fieremans, Ferhat, Frans Blokhuis, Jasper Albinus, Jay Gemale, Jorrit de Vries, Lars Brinkman, Leyla de Muynck, Lito Mabjaia, Marc Alberto, Marleen Hendrickx, Matthijs Rijsdijk, Redouane Amine, REINDIER, Rene Strik, Thijs Bloothoofd, Willem Wits (in wisselende samenstelling)

Meer over de makers

Rikkert van Huisstede zingt liefdevol en confronterend grenzen en hokjes omver. Hij studeerde aan het Conservatorium van Haarlem en was drie jaar op tournee met Herman van Veen. Nu is hij presentator, artistiek leider en producent van de voorstelling Boys won’t be boys. Daarmee probeert hij meer ruimte te creëren voor jongens en mannen om buiten het krappe ideaalbeeld van de man te stappen. Hij heeft een vernieuwende kijk op thema’s als gender, seksualiteit en liefde en een zangstem met een bereik van vier octaven.