Let me tell you something you already know

Merel Severs / De Nieuwe Oost
wo 23 feb 20:30 - 21:25
  • wo 23 feb
    20:30 - 21:25
    Grote Zaal
    Geweest

In deze soloperformance poogt Merel Severs zowel in taal als in beweging te definiëren wat man zijn is om zo de diepgewortelde stereotypen van het man zijn zichtbaar en de beperking die daaruit voortkomt invoelbaar te maken.

 Winnaar Best of Finge 2020 

'Merel Severs is een ‘game changer’. Ze kantelt het mainstream, mannelijke, hetero-narratief. Dat doet ze op een waanzinnige, performatieve manier.' Uit het Fringe juryrapport 2020

Een persoonlijke performance van de strijd van een vrouw met opgroeien in een wereld waarin de witte man de norm is. Waar machtsmisbruik, geweld en onderdrukking aan de orde van de dag zijn. Waar nuance en empathie ondergesneeuwd raken door grove uitspraken en verdeel- en heers strategieën. 

Deze vrouw is woedend. Maar bang om boos te zijn omdat ze een vrouw is. Deze vrouw wil STERF ALLEMAAL schreeuwen. Maar fluistert ik begrijp het niet. Deze vrouw beoefent vechtsport omdat ze zichzelf wil bewijzen. Agressie. Competitie. Winst. Deze vrouw vraagt zich af waarom in deze maatschappij vrouwelijke eigenschappen minderwaardig zijn aan mannelijke eigenschappen. En waarom mannelijke eigenschappen “mannelijke" eigenschappen zijn.

Bellevue Podcast

Vorig jaar spraken we Merel over het maakproces tijdens de aanloop naar het Amsterdam Fringe Festival over haar jarenlange ervaringen als performer bij Troublyn van Jan Fabre en over grensoverschrijdend gedrag.

Credits

concept, spel Merel Severs
regie Khadija El Kharraz Alami
coaching Lars Brinkman
kostuum Rosa Schützendor