Foto: Anne van Zantwijk

Omdat jij het bent

AKF Spoken Word Festival
Festival
di 21 jun - za 25 jun

Omdat jij het bent’ is een spoken word-festival georganiseerd door spoken word-artiest Luan Buleshkaj in samenwerking met het Amsterdams Kleinkunst Festival. Van dinsdag 21 juni t/m zaterdag 25 juni is Theater Bellevue in Amsterdam het toneel voor de meeste veelzijdige woordkunstenaars. 

Elke avond kent een ander thema en verschillende sprekers. Zwaargewichten en nieuwkomers uit de Nederlandse spoken word-wereld. Verwacht waanzinnige woordspelingen, krachtige voordrachten en talentvolle taalkunstenaars.

Programma per dag

Dinsdag 21 juni 2022: Zwaargedichten

We trappen af met een woordkunstavond vol met zwaargewichten. De oude rotten in het vak; de gevestigde namen. De toon wordt gelijk gezet tijdens deze avond waar de créme de la créme van de spoken word scene samenkomt. 

Line-up: Luan Buleshkaj, Elten Kiene, Benzokarim, Babs Gons, Naomi Grant

Woensdag 22 juni 2022: Taaltalenten

Een avond vol met taaltalenten. De opkomende spoken word-artiesten van het land. De toekomst van de woordkunst in Nederland. Justin Samgar is een gevestigde naam en zal met zijn ervaring de avond op mooie wijze afsluiten.

Line-up: Luan Buleshkaj, Mahat Arab, Danielle Zawadi, Justin Samgar, Lemuel de Graav 

Donderdag 23 juni 2022: Woorden in wording

Een avond waar woordspelingen en taalvondsten centraal staan. Deze artiesten hebben allemaal een eigen stijl en dat maakt de avond divers en boeiend.

Line up: Luan Buleshkaj, Ivan Words, Tyler Koudijzer, Soumaya Bazi, Siham Amghar

Vrijdag 24 juni 2022: In rap tempo

In rap tempo laten we deze avond licht schijnen op poëzie en ritme. Verschillende woordkunstenaars die allen op eigen wijze voordragen en schrijven. 

Line-up: Luan Buleshkaj, Derek Otte, Onias Landveld, Sandy Bosmans en Lin An Phoa

Zaterdag 25 juni 2022: Clash of the Stylists

Ook stand-up comedians en muzikanten zijn woordkunstenaars. Net als spoken word-  artiesten moeten zij het van taal en timing hebbem. Tijdens deze avond passeren twee stand-up comedians, een muzikaal duo en een spoken word-artiest de revue. 

Line-up: Luan Buleshkaj, Hassan el Rahaui, Jeffrey Spalburg, Sabina Lukovic, Josh & Robs

Meer over de makers

Luan Buleshkaj is een woordkunstenaar in de breedste zin van het woord. De Amsterdamse Albanees uit De Baarsjes is won in 2020 met zijn voorstelling Leeuwenkind de Best of Fringe en de Shaffy Cheque in de finale van het Amsterdam Kleinkunst Festival.

“Steeds blijft Buleshkaj verrassen met zijn rijmschema’s, treffende metaforen of semantische tovenarij.” - De Volkskrant over zijn voorstelling ‘Leeuwenkind’.
 
AKF Lab
AKF Spoken Word Festival is onderdeel van AKF Lab. Het Amsterdams Kleinkunst Festival geeft jaarlijks twee makers de ruimte om een week lang in Klein Bellevue nieuwe programma’s te ontwikkelen en te presenteren. Daarbij staan unieke samenwerkingen en actuele thema’s centraal.