"Lieve Vrienden, Familie en Genodigden"

Daan Heerma van Voss en Jan Hulst
Theatrale lezing
zo 22 mei 16:00 - 18:00
  • zo 22 mei
    16:00 - 18:00
    Klein Bellevue
    Geweest

Over een nacht waarin er een begrafenis speech geschreven moest worden en  een beste vriend die hielp schrijven.

Een zoon heeft één nacht de tijd om zijn overleden vader recht te doen door de begrafenistoespraak te schrijven die alleen hij kan schrijven, de waarheid over zijn vader, wiens dood door zelfmoord met geruchten en roddels is omgeven. 

Drie jaar geleden zakten Jan Hulst en Daan Heerma van Voss eens door. De jenever vloeide, de ernst nam toe. Ze spraken over de zaken waar het echt om gaat: liefdesverklaringen en afscheidsbrieven. Hulst vertelde hem over de dood van zijn moeder. 

Over een nacht waarin er een begrafenis speech geschreven moest worden en  een beste vriend die hielp schrijven. Het was een van de meest verschrikkelijke nachten van zijn leven maar ook een van de meest dierbare. Nooit was een vriendschap zo oprecht en waardevol.  Heerma van Voss zei dat Hulst er een toneelstuk van moest maken. Hulst: doe jij dat lekker.  Zo geschiedde. 

Nu is de eerste publieke lezing van “Lieve  Vrienden, Familie, en Genodigden”; het eerste stuk dat Daan Heerma van Voss voor het Bellevue Lunchtheater heeft geschreven. Jan Hulst doet de regie. Het is een unieke, intieme samenwerking geworden, dit toneelstuk over vriendschap, levens die voorbij gaan, liefde die blijft, en de woorden die we kiezen als we eigenlijk niet weten wat te zeggen.

 

 

Credits

tekst Daan Heerma van Voss
regie Jan Hulst
spel Tim Linde, Thomas Höppener, Jolanda van den Berg, Bram Suijker