Keti Koti i.s.m. Likeminds, Pompadó Z.R. Martha, KIP Republic

29 juni - 1 juli 2022

Samen met partners Likeminds, artist educator Pompadó Z.R. Martha en KIP Republic belicht Theater Bellevue de afschaffing van de slavernij met een uitgebreid Keti Koti* programma.

*verbreek de ketenen

Theater Bellevue en Likeminds organiseren voor de tweede keer een reeks avonden met theater en randprogramma rondom Keti Koti. Keti Koti is de nationale herdenking en viering van de afschaffing van de slavernij. 

Theatervoorstellingen die ons meenemen naar de sporen die het verleden heeft achtergelaten. 
Hoe ontdek je je familieverleden als de Nederlandse geschiedenisboeken maar één kant van het verhaal vertellen? Wat betekent het om als dubbelbloed op te groeien in een oerhollands polderdorp? Wat gebeurde er met de ontvluchte Leonora die in 1732 als verstekeling op een Zeeuws schip terecht kwam in Middelburg? Waarom bevrijden we Voodoo rituelen niet van koloniale verboden? Hoe vind je de sporen terug van je voorouders in Suriname, Ghana of op de Antillen? Op 29, 30 juni en 1 juli zie je al deze verhalen (én meer) in Theater Bellevue.

Met theatervoorstellingen van Willem de Bruin (bekend van The Opposites), Koen Verheijden, Princess Isatu Hassan Bangura, Bodil de la Parra en Anne-Fay Kops.
  

"Geen betere plek dan de eettafel om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Of je nu Keti Koti ieder jaar of voor het eerst meemaakt, iedereen is uitgenodigd voor de vrijheidsmaaltijd 'Free Heri Heri' op 1 juli" 
Eve Hopkins, artistiek directeur Theater BellevueEvents in dit thema