Expositie Sarah Jonker: No Halfway Hotel

Expositie tekeningen Sarah Jonker in Theater Bellevue en De Smoeshaan


De eerste helft van dit theaterseizoen exposeren Theater Bellevue en Theatercafé en Restaurant De Smoeshaan tekeningen van actrice en beeldend kunstenaar Sarah Jonker (1982). Onder de titel No Halfway Hotel toont Jonker zowel nieuw als bestaand werk. No Halfway Hotel is het resultaat van een periode waarin Jonker bewust meer tijd heeft vrijgemaakt om te tekenen. "Het is altijd een beetje zoeken hoe toneel en tekenen te combineren", aldus Sarah. Deze keuze heeft geleid tot veel nieuw werk, wat nu voor het eerst getoond wordt.

Sarah Jonkers tekeningen zijn poëtisch, humoristisch en theatraal. Haar donkere, absurde universum zit barstensvol afgehakte ledematen en ongepolijste seksualiteit. In haar spontane composities die gemaakt zijn met Oost-Indische inkt, krijt en waterverf zitten surrealistische en post-expressionistische elementen. No Halfway Hotel vormt een prikkelend en vooral bevragend geheel. “Ik hou wel van een karakter dat er het zijne van denkt, en dat raad ik het publiek ook aan, er het zijne van denken”, geeft Sarah vast mee.

Wat betreft Theater Bellevue en De Smoeshaan is deze expositie de eerste in een reeks van tentoonstellingen. “We willen ook een podium bieden aan artistiek werk naast en rondom de podiumkunsten”, aldus Jeannete Smit, Directeur van Theater Bellevue. Joost Kappers van De Smoeshaan vult aan: “Twee keer per seizoen richten we een complete expositie in. Het doel is werk te tonen wat ontstaat op het grensvlak tussen de podiumkunsten en andere artistieke disciplines. Het is geweldig dat Sarah het spits wil afbijten, gezien haar loopbaan als actrice én beeldend kunstenaar.

Over Sarah Jonker
Sarah Jonker (1982) is theatermaker en beeldend kunstenaar. In 2006 studeerde ze af aan de Arnhemse Toneelschool. Ze maakte voorstellingen bij o.a. Likeminds, De Toneelmakerij en ‘t Barre Land. Voor deze en andere gezelschappen maakte ze ook illustraties voor de posters.

In de loop van haar carrière oogstte Sarah lof zowel in het theater als met haar tekeningen. Ze exposeerde in Arnhem, Rotterdam, Amsterdam, Berlijn en New York.

Informatie
Het werk van Sarah wordt van 21 september 2019 tot medio januari 2020 getoond in de foyer van Theater Bellevue en in Theatercafé en Restaurant De Smoeshaan, Leidsekade 90 te Amsterdam. Verkoopinformatie is verkrijgbaar aan de bar van De Smoeshaan en bij de kassa van Theater Bellevue. Zie ook: www.sarahjonker.com