Foto: Rio Staelens

Zooming in on Loss

WArd/waRD | Ann Van den Broek
Dans op Dinsdag
di 15 okt en wo 16 okt

Zooming in on Loss focust zich op de interne strijd en het verlies en op de relatie tussen het individu en zijn sociale omgeving tijdens geheugenverlies.

Zooming in on Loss is Ann Van den Broek’s tweede voorstelling uit de triptiek The Memory Loss Collection, een project dat bestaat uit een onderzoek en drie opeenvolgende voorstellingen over het thema geheugenverlies.

Alle emoties omtrent het verlies op zich, zoals woede en frustratie, verdriet en pijn, berusting en onverschilligheid, komen aan bod. Omstanders ervaren een waaier van gemoedsbewegingen die zich gaandeweg verder ontvouwt. Verschillende perspectieven die ontwikkeld zijn in de eerste voorstelling worden meegenomen naar de ontwikkeling van Zooming in on Loss en zullen in een gecondenseerde vorm terugkeren. Doordat het publiek rondom de performers staat ontstaat een grote mate van intensiteit en intimiteit.

Zooming in on Loss
is een multidisciplinaire voorstelling in een installatie waarin performance, geluid, tekst, video en emotionele uitdrukkingen samenvloeien. Donker, fysiek en indringend in de kenmerkende stijl van Ann Van den Broek. Herkenbaar doch vervreemdend, grenzen die vervliegen zodra je inzoomt. Helderheid wordt voorgoed weggevaagd door een staat van desoriëntatie, verwarring, chaos en waanzin. Herhaling in gedrag, patronen en bewegingen en verlies van herkenning vullen de ruimte.

Performance, geluid, tekst, video en emotionele uitdrukkingen vloeien samen

Credits

concept, regie, choreografie Ann Van den Broek
met Louis Combeaud, Marion Bosetti, Gregory Frateur
video-, lichtontwerp Bernie van Velzen
toneelbeeld Niek Kortekaas
assistentie Ann Nik Rajšek
muziekcompositie Nicolas Rombouts, Gregory Frateur
theme song Gregory Frateur, Sjoerd Bruil
styling kostuums Ann Van den Broek