Foto: Casper Koster

Rust zacht Billy

Eva Line de Boer / Het Zuidelijk Toneel / Stichting Euphoria
3
mrt
-
5
mrt

Niks zo onontkoombaar als de dood, en toch lopen we er het liefst met een grote boog omheen. Maar wat als we de dood omarmen als onderdeel van het leven? In haar nieuwe voorstelling Rust zacht Billy gaat regisseur Eva Line de Boer op zoek naar het ultieme afscheid van het leven. Een pleidooi voor een meer open relatie met de dood.

Een gedicht op Facebook, drie kinderen die het afscheid van hun kat live streamen, de begrafenisselfie - we tonen onze rouw steeds meer in het openbaar. De Boer bouwt haar voorstelling op rondom bestaande afscheidsspeeches, de grootste uitvaart-hits, een glijbaan en een op maat gemaakt ritueel voor Peter, die dichtbij zijn eigen dood staat. Met de voorstelling Rust zacht Billy gaan we het ongemak rondom de dood niet uit de weg en zoeken we de grenzen op tussen privé en publiek. Met oog voor zowel de schoonheid als de knulligheid van de mens.

Eva Line de Boer is een van de meest veelbelovende theatertalenten. Ze ontving de Ton Lutz Award, de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs en in 2019 de Charlotte Köhler prijs.

Een oefening in afscheid nemen

Credits

concept, regie Eva Line de Boer
tekstcompositie Elly Scheele
spel Anton de Bies, Leòn Ali Çifteci, Raymonde de Kuyper, Belinda van der Stoep, Lisa Verbelen
speciale gast Peter Beerthuizen
geluidscompositie Harpo 't Hart
scenografie Tim Vermeulen, Marieke Geene (stage)
lichtontwerp Nico de Rooi
video Karlijn Milder - Studio Akatak
dramaturgie advies Martine Manten, Piet Menu
kostuums Carly Everaert, Jolanda van de Ven

een productie van Stichting Euphoria, Het Zuidelijk Toneel
organisatie Theaterzaken Via Rudolphi 
met speciale dank aan Wie Troost Mij, LevenXL, alle mensen die speeches hebben ingezonden, Rick Mouwen, Peter Hardenbol, 298 Chinook squadron, Defensie Helikopter Commando & Nationaal Militair Museum
mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Fonds 21, Stichting Melanie, Prins Bernhard Cultuur Fonds, BNG Cultuurfonds, Dioraphte

Ken je dat moment waarop je niet weet of je moet lachen of huilen? Eva Line de Boer is een meester in het opzoeken van dat moment. Koester deze voorstelling.
Piet Menu
Cookies
Deze website maakt gebruikt van functionele, analytische en marketing-cookies en we zijn wettelijk verplicht om je te informeren en toestemming te vragen voor het gebruik hiervan.
meer informatie