Foto: Sanja Marušić

De Meester en Margarita

Orkater / De Nieuwkomers: KONVOOI
di 20 jul - zo 15 mei

KONVOOI onderzoekt aan de hand van Boelgakovs' meesterwerk De meester en Margarita hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben.

De voorstellingen in Theater Bellevue zijn uitverkocht, maar er zijn nog kaarten in Schouwburg Velsen in IJmuiden op vrijdag 27 mei. Bekijk de speellijst hier.

Een muzikale moderne klassieker over hoe de mens zich staande houdt in een wereld waarin waarheid haar waarde verloren lijkt te hebben.

Een illusionaire trip over onbegrip, de angst voor het onbekende en de moed om het niet zeker te weten. Een zoektocht naar houvast in een tijd waarin ieder mens recht heeft op zijn eigen werkelijkheid en feiten ook maar een mening zijn.

In De meester en Margarita bezoekt de duivel Moskou om daar het zelfbedrog van haar inwoners te ontmaskeren. Wat volgt is een vervreemdende reis langs drie mensen die de wereld niet meer begrijpen en hier ieder op hun eigen manier mee omgaan.

We ontmoeten een jonge dichter die ervan overtuigd raakt dat hij in een leugen leeft, een depressieve schrijver die zichzelf heeft laten opsluiten in een inrichting en Margarita, die boven alles op zoek is naar iets waars. Ondertussen wordt Jezus Christus wegens laster veroordeeld tot de kruisdood.

Voor het Applaus | Orkater / De Nieuwkomers

Hoe te leven in een wereld waarin de waarheid haar waarde lijkt te zijn verloren? In hun muzikale bewerking van De meester en Margarita onderzoekt theatercollectief Konvooi (Orkater/De Nieuwkomers) de…

Muziektheater dat op alle facetten omver blaast

★★★★★ NRC

"Wat een feestje! De voorstelling is verrassend licht en de kern van het boek blijft prachtig overeind" ★★★★★ De Volkskrant

"Spannend, angstaanjagend en wonderschoon. De strak gemonteerde scènes, muzikale veelzijdigheid, vuige choreografieë en meerduidige rolinterpretaties zorgen ervoor dat deze voorstelling zich genadeloos in je vastklauwt.” ★★★★★ NRC

"Literaire klassieker als adembenemend muziektheater" Theaterkrant, keuze van de criticus

“Een voorstelling die sprankelt van het spelplezier en bovendien schitterende beelden en geweldige muziek oplevert” Haarlems Dagblad

Credits

concept, regie Belle van Heerikhuizen
concept, spel Jacob de Groot, Jasper van Hofwegen, Marit Hooijschuur, Victor IJdens, Bart Sietsema
composities Tessa Jackson
decor Ruben Wijnstok
kostuums David Laport

Meer over de makers

Na het succesvolle ILIAS in 2019 maakt KONVOOI opnieuw een moderne bewerking van een klassieker uit de literatuurgeschiedenis, doorspekt met musicalnummers en vijfstemmige harmonieën. Binnen het talentontwikkelingsprogramma Orkater / De Nieuwkomers zetten jonge musici en theatermakers hun ideeën om in muziektheaterproducties die gespeeld worden in theaters en op festivals. De meester en Margarita is de 24e productie van Orkater / De Nieuwkomers.