Double Bill of Circus

Melody Nolan / Natasha Chauhan
THIS IS NOT A CIRCUS
vr 26 nov 19:00 - 19:30
  • vr 26 nov
    19:00 - 19:30
    Paloni Zaal

 NL 

De motor van de bloeiende Nederlandse circusscene is het jonge talent dat jaarlijks aan de circushogescholen afstudeert. Double Bill of Circus presenteert in twee try-outs van korte acts aanstormend circustalent van Codarts Circus Arts. De Britse Natasha Chauhan, bekend als Tash, vindt haar plezier in springen, flippen, draaien en dat kriebelende gevoel dat je in je buik krijgt als je op het podium staat. In deze act gaat ze totaal op in een sterk staaltje vloeracrobatiek. En de Amerikaanse artieste Melody Nolan ontwikkelde een uiterst creatieve techniek waarbij ze handstanden speels combineert met acrobatiek. Voor haar afstudeeract ontving Melody de BNG Bank Circusprijs 2021.

TIP: Na afloop van deze voorstelling is om 20:00 uur een feestelijke opening van This is not a circus waarin Benjamin Monki Kuitenbrouwer, huismaker van TENT, zijn visie geeft op het circus in Nederland. 


 ENG 

The engine of the flourishing Dutch circus scene is the young talent that annually graduates from the circus schools. Double bill of circus presents in two try-outs of short acts up-and-coming circus talent from the bachelor of Codarts Circus Arts. The British Natasha Chauhan, known as Tash, finds her pleasure in jumping, flipping, spinning and that tickling feeling you get in your stomach when you are on stage. In this act, she is totally absorbed in a strong piece of floor acrobatics. And the American artist Melody Nolan has developed a highly creative technique in which she playfully combines handstands with acrobatics. For her graduation act, Melody received the BNG Bank Circus Prize 2021.

TIP: Afterwards, at 20:00 h, there is festive opening in which Benjamin Monki Kuitenbrouwer, hous maker of TENT, gives his vision of the circus in the Netherlands.

This is not a circus

Festival voor nieuwe circusvormen
26 t/m 28 november presenteert Theater Bellevue in samenwerking met TENT huis voor hedendaags circus een gloednieuw festival voor voor nieuwe circusvormen met voorstellingen voor (jong)volwassenen en professionals waar geflirt wordt met onder meer beeldende kunst dans, performance art en drag.
Bekijk hier de volledige programmering.

Meer over de makers

Natasha Chauhan (1999 UK), meestal bekend als Tash, ontdekte het circus iets later dan de meesten, in haar thuisland Engeland. Ze turnde als kind, danste en speelde in verschillende producties, maar ze vond haar plezier in springen, flippen, draaien en dat kriebelende gevoel dat je in je buik krijgt als je op het podium staat. Omdat ze dit niet wilde verliezen, ging ze bij Circomedia (een school voor hedendaags circus en fysiek theater) en zo kwam ze terecht bij Codarts circuskunsten. De afgelopen jaren heeft ze veel verschillende disciplines beoefend en nu doet ze zowel luchtacrobatiek als vloeracrobatiek afzonderlijk en samen.

Melody Nolan, geboren in 1998, is een circusartieste die afkomstig is uit Californië. Als een fervent verkenner van haar lichamelijkheid en omgeving, haalt ze inspiratie uit een fysieke benadering van artistiek onderzoek. Haar werk balanceert techniek met creativiteit, waarbij ze handstanden combineert met acrobatische bewegingen.