foto Tim Stet

De Erik Vos Prijs 2023 gaat dit jaar naar regisseur en theatermaker Steef de Jong. De prijs wordt op zaterdag 9 september om 16:00 uur uitgereikt in Theater Bellevue tijdens het Nederlands Theater Festival. 

De Erik Vos Prijs 2023 gaat dit jaar naar regisseur en theatermaker Steef de Jong. Steef is een maker/regisseur met een eigenzinnige signatuur op het gebied van acteren en net zozeer op het gebied van vormgeving; een bijzondere combinatie van talenten die zijn werk optilt naar een hoog niveau. De prijs wordt op zaterdag 9 september om 16:00 uur uitgereikt in Theater Bellevue tijdens het Nederlands Theater Festival. 

In het decor van Steefs voorstelling De Dappere Soldaat (Toneelschuur Producties) – geselecteerd door de Nederlandse Toneeljury voor de Officiële Juryselectie – ontvangt Steef de onderscheiding van Erik Vos in eigen persoon. Maar niet nadat de twee eerst rustig met elkaar in gesprek zijn gegaan. Publiek is welkom om te komen luisteren naar wat deze twee theaterkunstenaars elkaar te vertellen hebben. Na afloop is er een feestelijke borrel in de Smoeshaan.

Over de Erik Vos Prijs
De Erik Vos Prijs is een tweejaarlijkse prijs voor regisseurs in het Nederlandse Theater. Eerdere winnaars waren onder anderen: Jan Hulst en Kasper Tarenskeen, Sarah Moeremans, Laura van Dolron en Floris van Delft. De huidige jury wordt gevormd door Nicky van Rossum (Theater Orpheus Apeldoorn), Joanne Mensert (De Nieuwe Vorst Tilburg), Anneke Jansen (Spot Groningen), Joost de Kleine (Het Nationale Theater, Den Haag) en Tom Helmer (Theater Bellevue, Amsterdam).

De Dappere Soldaat

Steef de Jong / Toneelschuur Producties

Nederlands Theater Festival
do 7 sep - za 9 sep
van 2